Home Новини сучасних технологій Що потрібно знати, щоб не втратити гроші через СМС від ПриватБанку

Що потрібно знати, щоб не втратити гроші через СМС від ПриватБанку

0

Практично всі, хто користується послугами Приватбанку, та й інших банків, отримують від них періодично СМС з різним вмістом. Зазвичай, приходять смс про дату, суму та місце, де було знято готівку; спеціальні пропозиції від банку; смс із кодами для входу в Приват24 та інша інформація, як конфіденційна, так і загальна. Зараз же розповімо, що потрібно знати, щоб не втратити гроші через СМС від ПриватБанку.

В загальному, ми б рекомендували взагалі відмовитися від смс-інформування від ПриватБанку. Так, повністю відмовитися не вийде, але можна відмовитися хоча б від більшості типів смс -повідомлень, які приходять на ваш телефон. Найкращим рішенням буде перехід на сповіщення в Приват24.

Головною причиною є те, що всі отримані повідомлення в Приват24 захищені і зловмисники не зможуть отримати до них доступ, або ж якось перехопити. Сам додаток захищений від шахраїв, від зловмисників, від ймовірних перехоплень і навіть має вбудований антивірус.

Традиційне смс-інформування практичне, оскільки для нього нема потреби в наявності інтернету, але проблема в тому, що всі традиційні смс повідомлення, які проходять через мобільних операторів, взагалі не зашифровані (або використовують мінімальне шифрування), а це означає, що зловмисники, які націлені на ваш банківський рахунок, зможуть з легкістю "прочитати" отримані смс із кодами для входу в Приват24 (або ж інший онлайн-банк). Що ж робити в такому випадку?

Найперше, якщо є можливість, користуватися Приват24, а для авторизації в ньому використовувати свій відбиток пальця. Таким чином ви вже відмовитеся від частини смс.

Якщо ж у вас нема можливості користуватися (або ви не хочете ним користуватися) Приват24, то перенесіть свій фінансовий номер на кнопковий телефон. Такі телефони вважаються найбільш захищеними в плані кібербезпеки, оскільки відсутність підключення до інтернету та відсутність операційної системи (як такої) ускладнює хакерам збір персональної інформації про вас, ваші рахунки і онлайн-банк.

Наступна рекомендація - старайтеся видаляти всі повідомлення, які отримуєте не тільки від ПриватБанку, а й від інших банків. Чим менше зловмисник буде знати про вас та ваші банківські рахунки, тим важче йому буде отримати до нього доступ.

Також не рекомендується використовувати свій фінансовий номер на різноманітних сайтах для реєстрації, оскільки бази даних з такими номерами часто розповсюджуються в інтернеті.

І останнє, нікому не повідомляйте секретні коди, отримані в повідомленнях від Приватбанку, оскільки це конфіденційна інформація.

Також нещодавно стало відомо, що робити, якщо у вас зламалася банківська карта Приватбанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version