Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що робити, якщо ви отримали СМС про зміну пароля в Приват24

Що робити, якщо ви отримали СМС про зміну пароля в Приват24

0

Сьогодні продовжимо тему ПриватБанк та Приват24, а саме що робити, якщо ви отримали СМС про зміну пароля в Приват24. Це також стосується й інших онлайн-банків, оскільки шахраї часто використовують один цікавий спосіб отримання доступу до вашого банку через ваш смартфон або ПК. Так ось, останнім часом багатьом приходять цікаві смс на смартфони, в яких приходять короткі коди підтвердження зміни пароля входу в Приват24. Перше, що приходить на думку всім, це те, що їхній акаунт в приват24 хочуть зламати та отримати доступ до рахунку. Це цілком логічно, оскільки від ПриватБанк приходять смс тільки у випадку підтвердження якихось фінансових операцій, або ж змін в акаунті.

Так ось, в більшості випадків, вам насправді приходять смс не від ПриватБанку, а від шахраїв, які використовують короткі номери, які максимально схожі до тих, з яких зазвичай приходять смс від Приватбанку. Різниця буде тільки в тому, що всі цифри 0 (нуль), шахраї замінюють на буку О. Зазвичай це досить важко відрізнити і більшість людей і справді вірять в те, що їм пише ПрвиатБанк.

В таких смс, де йдеться про зміну пароля для входу в Приват24 часто додатково прикріплюється посилання, перейшовши на яке ви зможете відмінити зміну пароля і тому подібне. Традиційно, це шахрайське посилання, перейшовши по якому, вас попросять ввести ваші особисті та конфіденційні дані в спеціально підготовленій анкеті. Якщо ви введете свої особисті та банківські дані, шахраї заволодіють цієї інформацією і перейдуть на наступний етап викрадення ваших коштів.

Після того, як ви введете всі свої персональні дані, шахрай зателефонує вам і представиться співробітником банку. Ще раз уточнить всі ваші дані і “допоможе” вам із зміною пароля. Отримавши пароль для входу, він почне здійснювати перекази ваших коштів на інші банківські рахунки.

За схожою системою можуть приходити повідомлення і в месенджерах, і навіть на електронну пошту. Текст повідомлення може відрізнятися від першого випадку, але суть буде та сама — ви переходите за посиланням, ввводите свої дані в анкеті, з вами зв’язується шахрай і пердставляється співробітником банку, далі ваші кошти викрадають.

Як завжди, не рекомендується переходити за посиланням, які відправляють вам в смс повідомленнях і тим більше, якщо вони приходять з незнайомих номерів. Якщо сумніваєтеся в правдивості тексту, який прийшов у повідомленні, перевіряйте інформацію на офіційних сайтах банків, або інших організацій, від імені яких вам прийшло повідомлення.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version