Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що робити, якщо знайшли на вулиці чужу банківську карту ПриватБанк?

Що робити, якщо знайшли на вулиці чужу банківську карту ПриватБанк?

0

Так як останнім часом більшість українців активно користуються банківськими картами, а особливо картками ПриватБанк, то досить часто трапляються такі неприємні ситуації, як їхня втрата. Це може трапитися в будь-який момент і в будь-якому місці. Для прикладу, при розрахунку в магазині, ви забули поставити її в гаманець, або ж вона випала тоді, коли ви її ставили в сумку, і навіть ймовірний варіант із втратою банківської картки разом з гаманцем і тому подібне. Давайте спочатку розглянемо ситуацію, що робити, якщо знайшли на вулиці чужу банківську карту ПриватБанк, оскільки ймовірність зустріти таку карту досить велика. Після цього розглянемо випадок із втратою вашої картки.

І так, ви йдете по вулиці і помітили банківську карту поряд із автобусною зупинкою, в смітнику, або ж просто на дорозі. Найперше, що варто запам’ятати, це те, що таку картку піднімати і залишати собі також не можна. Навіть більше, в жодному разі не старайтеся нею розрахуватися або зняти з неї готівку. Якщо ви залишите її собі, або спробуєте зробити щось із перерахованого вище, то це можна вважати як шахрайство і заволодіння чужим майном.

Також не можна фотографувати картку і шукати за її реквізитами власника, оскільки таким способом ви не допоможете її власнику і розкриєте дані картки стороннім людям.

Ще не варто брати картку в руки і відносити її у відділення банку, оскільки довго прийдеться пояснювати і виправдовуватися, що ви не шахрай і справді знайшли її. Зараз повірити в добру справу, а ще й з тими, які стосуються фінансів досить важко.
Найкращим варіантом буде просто залишити її там, де вона й була, оскільки велика ймовірність, що вона вже заблокована і нею ніхто вже не зможе скористуватися.

Тепер стосовно випадку, якщо картку втратили ви. В даному випадку, можете спробувати її знайти, якщо пам’ятаєте, що нещодавно нею користувалися і вона могла випасти з кишені або ж в магазині. Якщо ви не впевнені в тому, де її загубили, то краще зразу подзвонити в банк із проханням заблокувати свою банківську карту та випустити нову.
Якби не було, але якщо її вже хтось знайшов, то основні її дані стали розкритими, відповідно такою карткою вже користуватися небезпечно.

Підсумуємо. Знайшли карту — залишайте там де знайшли і навіть не торкайтеся до неї. Втратили картку — блокуйте її та випускайте собі нову.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version