Реклама

Що станеться з Wi-Fi роутером, якщо його не вимикати на ніч

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість українців користується вдома та на роботі Wi-Fi, оскільки так набагато зручніше використовувати інтернет на смартфоні, ноутбуці та інших пристроях, які оснащені Wi-Fi модулем. Крім переваги у відсутності зайвих дротів, Wi-Fi зазвичай використовується у випадках із безлімітним інтернетом. Щоб Wi-Fi був доступним та роздавався на інші пристрої, необхідно скористатися таким пристроєм, як Wi-Fi роутер. Зазвичай, Wi-Fi роутери працюють цілодобово і відключаються вони тільки у випадку, якщо в будинку електроенергія вимкнулася. Виникає цілком логічне запитання, а що станеться з Wi-Fi роутером, якщо його не вимикати на ніч?

Почнемо з того, що ці роутери розроблялися таким чином, що вони працювали цілодобово на протязі тривалого часу. Фактчно, з Wi-Fi роутером може трапитися тільки одна неприємність — він може згоріти. Причиною можуть стати різкі скачки напруги. Фактично, загориться не сам роутер, а блок живлення до нього. Такі випадки інколи стаються, але, на щастя, не так часто.

В даному випадку, якщо у вас часто бувають такі скачки напруги, то краще вимикати роутер на ніч, а точніше витягувати блок живлення із розетки. Також рекомендується витягати з розетки блок живлення в тих випадках, коли ви їдете кудись і не будете перебувати дома протягом декількох годин. Таким чином, варто поступати з більшістю електроприладів, якими ви користуєтеся.

Також рекомендується робити поверхневий огляд як самого роутера, так і блока живлення на ймовірні плавлення та характерний запах, який може це супроводжувати. Не рекомендується ставити роутер та підключати блок живлення в місцях, де не циркулює повітря і де просто захаращено. Причиною є поганий відвід теплого повітря, що може призвести до перегрівання і подальшого їхнього загорання.

Ще одна річ, яка трапляється із Wi-Fi роутером, якщо його не вимикати вночі — споживання електроенергії. Це цілком очевидно, оскільки це стосується всіх електроприладів, які ввімкнені цілодобово. Хоча важливим аргументом для вимкнення роутера на ніч це не повинно бути, оскільки він споживає за рік не більше ніж 50кВт, тому істотної екнономії ви не відчуєте.
Також нещодавно було названо варіанти покращення Wi-Fi сигналу на старому роутері.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 10 преимуществ мессенджера Telegram над WhatsApp

Стаття доступна українською...Мессенджер WhatsApp последнее время у всех на слуху, правда больше с негативной стороны. Все больше пользователей переходят...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -