Реклама

Що таке AptX і чому на нього варто звертати особливу увагу при виборі навушників до смартфона?

Останні Новини

Всі ми зараз полюбляємо користуватись бездротовими навушниками. Вони зручні, не заважають, не плутаються, а також їх важко помітити у вусі. Але мало хто знає на що варто звертати увагу, щоб вони добре звучали і передавали точно мелодію.

Цікаво: Перші навушники Logitech уже близько

В характеристиках навушників є таке поняття, як кодек. Він відповідає за передачу звуку від навушників до смартфона. Їх є багато різних, але сьогодні розповімо про AptX. Цей кодек належить Qualcomm і підходить як для звичайних слухачів, так і для меломанів. Важливо лише розібратись, що він собою являє та який буває.

Розрізняють декілька підвидів кодеків AptX. Всі вони щось означають та мають певні функції:

  • AptX – це стандартна версія кодека. Він має такі показники: частота 44,1 кГц, якість 16 біт, бітрейт 352 кбіт/с. Цей кодек можна часто зустріти на багатьох пристроях. Він широко використовується виробниками.
  • AptX HD. Це той самий кодек, але з покращеною якістю. Підходить тим слухачам, які ставлять більше вимог до звучання. Він відтворює різні мелодії та звуки з мінімальними втратами або взагалі без них.
  • AptX Adaptive Audio. Кодек адаптується та сам налаштовується на таку передачу даних, щоб мати безперебійний зв’язок.
  • AptX Low Latency. Кодек передає звук з мінімальною затримкою. Це актуально для геймерів (на смартфоні чи ПК).
  • AptX LossLess. Цей кодек ще не використовується в пристроях. Його лише недавно презентувала компанія. Поки що він найкраще передає звук і не має конкурентів. Його показники: стереозвук 16 біт, частота 44,1 кГц, швидкість 1 Мбіт/с. Це єдиний в світі кодек, який передає звук в якості CD.

Цікаво: Що таке навушники для спорту та як їх правильно обрати

Звертати увагу на кодек при виборі безпровідних навушників дуже важливо. Але ще важливіше, щоб кодеки збігались на обох пристроях. Оптимальний варіант – це AptX. Він гарно передає звук, а в залежності від потреб можна його покращувати. Якщо у смартфона і навушників не буде однакового AptX, то автоматично вибереться інший кодек, який буде гіршої якості.

Цікаво: Що краще для ігор: дротові чи бездротові навушники?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В “Дія” відзвітували про виплати коштів ФОПам та найманим працівникам

Як ми пам’ятаємо, не так давно, в Україні запровадили одноразову матеріальну допомогу ФОПам та найманим працівникам (в розмірі 8...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -