Home Новини сучасних технологій Що таке флешки-вбивці та чи варто за них зараз хвилюватись?

Що таке флешки-вбивці та чи варто за них зараз хвилюватись?

0
Що таке флешки-вбивці та чи варто за них зараз хвилюватись?

Ви вже чули коли небудь про флешки-вбивці? Та напевно, що так, адже вони з’явились ще на початку століття в 2000 роках. Вони могли зустрітись навіть в інтернет-магазині. Уявляєте? Вся біда була в тому, що на пристрій міг бути записаний якийсь вірус чи шкідлива програма, а люди, коли вмикала цю флешку в комп’ютер, то відразу шкідника запускала в систему. На жаль, раніше від цього навіть антивіруси потужні не могли спасти. Давайте вияснимо чи зараз варто боятись таких пристроїв і чи вони реально такі страшні, як про них говорять?

Давайте поговоримо трохи детальніше про схему роботи флешки-вбивці. Після увімкнення її у ПК, вона подає високу напругу настільки, що знищує оперативну пам'ять та материнську плату. Існують такі флешки, що оснащені акумулятором. В такому випадку вона може нанести шкоду навіть вимкненому комп'ютеру, а все знову ж таки через свою напругу. Основною задачею флешки залишається материнська плата, бо якщо її вивести із ладу, то й ПК більше працювати ніколи не буде, хіба після заміни зломаного елементу, а це дуже дорого.

Цікаво: Список найнебезпечніших вірусів для смартфонів на базі Android

Як виявити флешку-вбивцю? На жаль, ніяк. Так, звучить страшно, але так і є. Шкідливі флешки не відрізняються зовнішнім виглядом взагалі. Вони точно такі самі, на них немає позначок чи написів. Якщо перед вами покладуть шкідливу і звичайну флешку, то ви не скажете де тут яка. Вірус або ж шкідливу програму можна помітити тільки всередині пристрою, коли ви його підключите до ПК. Але треба зрозуміти, що USB-Killer вражає відразу материнську плату, тобто ваш комп'ютер вийде з ладу раніше, ніж ви зрозумієте, що з девайсом щось не так.

Який вихід із ситуації? Єдине, що може зробити користувач, щоб захистити себе, це не використовувати чужі та невідомі флешки. Якщо потрібна флешка, то підіть купіть в магазині або позичте в друга. Ні в якому разі не підключайте до свого ПК сумнівні або знайдені десь USB-флешки. Вони можуть бути дуже небезпечні. Ви втратите комп'ютер, так ще й дані на ньому. Ремонт займе багато часу та грошей. Тому будьте дуже обережні і ретельно перевіряйте все, чим користуєтесь.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version