Home Новини сучасних технологій Список найнебезпечніших вірусів для смартфонів на базі Android

Список найнебезпечніших вірусів для смартфонів на базі Android

0

Комп’ютери та смартфони вже давно стали ціллю хакерів. Вони ще давно створювали різні віруси, щоб нашкодити системі. Щоправда різниця в тому, що колись це були звичайні програми-шкідники, які не несли особливої шкоди, а зараз це серйозні віруси, які здатні вивести із ладу пристрій, так ще й викрасти особисті дані і використати в своїх цілях. Щоб не стати жертвою подібних програм, хочемо сьогодні розповісти, які віруси несуть найбільше шкоди та де вони беруться на смартфоні.

Shedun. Впустивши даний вірус на телефон, ви не зможете позбутися його. Ось така жахлива програма. Її ще називають знищувачем телефонів - назва говорить сама за себе. Отримати вірус можна завантажуючи програми типу Viber, WhatsApp, Instagram і т.д. з неофіційних сайтів. Саме тому всі завжди наголошують, що скачувати додатки можна лише в офіційних магазинах. Вірус розрахований на те, щоб повністю захопити систему смартфона. Він проникає у програми, які працюють у фоновому режимі, після цього засипають користувача рекламою, яка не закривається. Якщо ви будете намагатись закрити рекламу, вас буде перенаправляти на шкідливі посилання. Єдине, що може допомогти в цій проблемі - перепрошивка пристрою. Хоча інколи допомагає лише покупка нового смартфона.

Цікаво: Вірус на смартфоні. В чому небезпека?

Mazar. Цей вірус також дуже небезпечний. Він проникає у пристрій через смс повідомлення. Вам приходить якась розсилка із посиланням, ви на нього переходите і все, вірус у вас на смартфоні. Він отримує зразу права адміністратора, після цього починає відправляти повідомлення із тим самим шкідливим посиланням на номери контактів записаних у вас на смартфоні. Далі вірус вже проникає і на їх пристрої. Таким чином хакери збирають потрібну інформацію, дані із банку та інше. Метою є шантаж та вимагання грошей від власника.

Triada. Цей вірус один із тих, які практично не можливо видалити. Він проникає із інтернету під час завантаження ненадійних програм. Проблема в тому, що він частково встановлюється на телефон, тому і не виявляється швидко. Мета вірусу отримати інформацію про людину, яка потім передається на сервер шахраям і вони її починають використовувати в своїх цілях.

Loki. Це взагалі не окремий вірус, а ціла система програм-шкідників. Вони працюють наступним чином: перша частина Loki завантажується чере безпечний додаток, далі потрапляє друга частина, потім вірус отримує root права і завантажує третю частину. В результаті шкідник блокує будь-яку можливість встановити антивірус і людина нічого не може з ним зробити. Сам вірус розрахований на збір особистих даних про власника телефона та на заробіток від реклами, яку постійно змушені дивитись люди. Після потрапляння, Loki захоплює смартфон і його систему повністю.

Marcher. Це останній на сьогодні вірус і він вже доволі старий - із 2016 року. Цей шкідник потрапляє через смс повідомлення, людина переходить за надісланим посиланням, завантажує програму і автоматично надає вірусу права адміністратора. В результаті вірус збирає всю потрібну особисту інформацію, в тому числі перехоплює смс повідомлення із кодом підтвердження. Це дозволяє проникати у онлайн банкінг та красти гроші.

Варто знати: Факти про безкоштовний антивірус на комп‘ютер

Як бачите, хакери вигадали дуже багато вірусів і цей список це лише маленька їх частина. Кожна програма-шкідник здатна нанести шкоду, різниця лише в масштабі. Щоб не стати жертвою шахраїв потрібно уважно ставитись до переходу за посиланнями та слідкувати за завантаженнями. Все потрібно робити лише на офіційних сайтах та магазинах.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version