Home Новини сучасних технологій Що таке NFC-мітка і чи потрібна вона вам взагалі

Що таке NFC-мітка і чи потрібна вона вам взагалі

0

Напевно ви, як і більшість користувачів смартфонів та банківських карток, чули про новий вид бездротового зв’язку, який дозволяє обмінюватися даними на невеликих відстанях. Мова зараз йде про технологію NFC, яка почала широко використовуватися в смартфонах та банківських картках і яка дозволяє розраховуватись за покупки безконтактним способом (найпоширеніший спосіб використання). Окрім цього, на ринку можна зустріти ще такі пристрої, які називаються NFC-мітки, про які ми сьогодні й поговоримо. Для початку варто розповісти, що таке NFC-мітка і чи потрібна вона вам взагалі.

Якщо виразитися простою мовою, то це звичайні наліпки, які можуть бути виготовлені або з пластику, або з паперу. Діляться ці мітки на два типи - універсальні та з обмеженою сумісністю. Перший тип міток на те й універсальний, що сумісний з всіма смартфонами, без виключень.

На універсальні мітки ви можете записувати інформацію, яку зчитує будь-який пристрій з NFC технологією. До прикладу, ви можете запрограмувати вашу мітку на вмикання Bluetooth в машині. Потрібно просто тримати смартфон біля заздалегідь запрограмованої мітки, щоб підключити бездротову гарнітуру, не потрібно навіть перемикати телефон вручну у разі вхідного дзвінка. NFC мітка також суттєво може допомогти при оплаті онлайн-покупок.

Нагадуємо: Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом.

Також, мітку можна налаштувати таким чином, щоб при наведенні на неї смартфона, ви змогли заходити у власний кабінет онлайн банку (для прикладу Приват24) без зайвих кліків і пошуку необхідної вкладки в браузері. Стосовно оплати покупок, то мітка NFC також може стати в нагоді тоді, коли з певних причин, не виконується оплата однією з ваших банківських карток. За допомогою NFC ви можете в декілька кліків змінити основну карту і оплатити покупку.

Мітку NFC також можна використовувати й для роздачі мобільного інтернету за допомогою Wi-Fi. Для цього достатньо запрограмувати мітку на роздачу інтернету і в необхідний момент піднести смартфон до неї.

Що в цілому можна сказати про NFC-мітки? Це справді корисна річ, якщо вміти правильно її використовувати. Вона суттєво полегшить життя і зробить його більш технологічним.

Також нещодавно стало відомо, чому потрібно вимикати функцію NFC на своєму смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version