Реклама

Що таке реактор Тоні Старка та чи реально його відтворити в житті?

Останні Новини

Усі пам’ятають Тоні Старка? Швидше за все так, а для тих хто забув нагадаємо – це залізна людина із популярного коміксу. Сьогодні ми говоримо про нього, бо саме він створив собі костюм, який був із міні-реактором холодного синтезу. Цей винахід зацікавив багатьох, тому і мова піде про його особливості і реальність відтворити у справжньому житті.

Що таке реактор холодного синтезу та як працює? Сам механізм являє собою термоядерний реактор. Працює він за рахунок енергії, яка з'являється від видалення електронів із атомів водню. Є дві цікаві речі, які стосуються цього реактора. По-перше, це практично вічне джерело енергії, якої вистачить на цілу вулицю будинків. А сам реактор дійсно маленький. По-друге, в Америці вже вважають, що такий реактор можна буде створити до 2025 року, уявляєте?Форма у реактора тороїдальна, схожа на циліндр. Атоми дейтерій та тритерій знаходяться всередині активної зони, а імпульси енергії запускають реакції синтезу за рахунок виділення електронів із атомів. Завдяки цьому створюється іонна плазма, а вже вона дає потрібну енергію. В реакторі використовується магнітна дія для утримання плазми від стінок реактора. Це основний чинник підтримки рівня теплоізоляції від плазми, яка має високу температуру та холодного навколишнього середовища.

Цікаво: Компанія Xiaomi зацікавилася технологією штучного інтелекту

Чи можна створити такий реактор в реальності? Якщо говорити про точно такий як був у Тоні Старка, такого ж розміру, то ні, це практично не можливо і навряд чи буде можливо найближчим часом. Але як вже говорилось вище, то вчені із Америки розробляють щось схоже. Розмір буде приблизно 6,5 метрів. Це багато, якщо рівняти із реактором Тоні Старка, але мало якщо зрівнювати із іншими існуючими реакторами. Окрім того, в світі є вже реактори холодного синтезу, але їх показники негативні. Мається на увазі, що реактор не може виробляти більше енергії, ніж споживає. А взагалі, для того, щоб коли-небудь створити реактор такий як в Тоні Старка, потрібно визначитись чи потрібен він взагалі комусь в сучасному світі, чи ні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як зменшити розмір відео для надсилання через WhatsApp

Надсилання відео через WhatsApp стало звичним явищем із популярністю програми. Однак у багатьох людей все ще виникають труднощі з обміном деякими файлами , головним...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -