Реклама

Українцям назвали найбільші переваги віртуальної банківської картки

Останні Новини

Багато де можна почути, що для оплат в інтернеті краще мати окрему картку. Мова йде про віртуальну банківську картку. Вона насправді така сама, як і звичайна. Різниця лише в тому, що ви не можете її взяти в руки, тобто фізично вона відсутня. Таку картку можна створити в будь-якому банку і використовувати будь-де для оплати онлайн. Ось декілька переваг саме такого формату картки.

Найголовніша перевага віртуальної банківської картки - безпека. Зараз дуже розповсюджене шахрайство. Злочинці створюють сайти, які повністю схожі на офіційні, відрізнятись можуть символи в посиланні або якісь інші дрібниці, на які ніхто не звертає уваги. Людина заходить по необережності на такий сайт, обирає товар, вносить дані картки, а в результаті їх отримують шахраї і можуть списати ваші кошти. Якщо ви будете використовувати дані віртуальної картки, то загроза буде меншою, бо ви на неї будете закидати лише ту суму, яку потрібно для оплати товару/послуги. У випадку, якщо ви натрапите на зловмисників, то віртуальну картку легше заблокувати та створити нову.

Цікаво: Відомо, як перевірити чи ваші реквізити банківської картки не потрапили в руки шахраям

У випадку, якщо вам потрібно десь розмістити номер картки в вільному доступі або ж дати чужій людині, то віртуальна карта також більш безпечна. Хтось може спробувати підібрати інші дані для того, щоб списати кошти, але знову ж таки, на картці не буде коштів для списання і її можна буде швидко заблокувати та відкрити нову.

Дуже зручно використовувати віртуальні картки у випадку підписок на різні сервіси (онлайн кінотеатри та інше). Часто, розробники для того щоб втримати клієнтів дуже ретельно ховають або ж взагалі видаляють функцію відписатись від платних послуг та видалити картку. Тобто, якщо людина не хоче після певного періоду продовжувати користуватись платною підпискою, вона просто не може це зробити. А якщо ви прив'язали віртуальну картку, то на неї можна просто не закидати гроші, або ж заблокувати взагалі і в майбутньому відкрити нову для відновлення користування. Якщо ж на платних сервісах буде основна картка, то з неї будуть списуватись кошти регулярно як тільки будуть приходити на рахунок.

Ну і остання перевага - віртуальну картку можна також легко додати на смартфон для оплати через NFC або за допомогою QR коду. Ці функції доступні зараз на багатьох телефонах.

Отож, якщо говорити коротко, то основна перевага віртуальної банківської картки - це безпека. Ви можете її блокувати та відновлювати, або ж створювати нову швидко і скільки завгодно разів. Якщо ви з тих людей, які постійно замовляють щось в інтернеті та користуєтесь платними сервісами, то навіть не думайте, а відразу відкривайте віртуальну картку. Ви точно будете задоволені результатом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, у яких випадках не потрібне оновлення Windows

Оновлення системи це завжди добре - так вважає більшість. Насправді так і є, але не у всіх випадках. Буває,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -