Home Новини сучасних технологій Що за отвір з символом замка на ноутбуці

Що за отвір з символом замка на ноутбуці

0
Що за отвір з символом замка на ноутбуці

В ноутбуках є один отвір, який всі бачили, але мало хто розуміє для чого він. А хтось взагалі навіть не задумувався над цим. Мова йде про отвір, який позначений звичайним замочком. Для чого він та що означає? Про це і поговоримо.

Цікаво: За яких умов варто замінювати свій старий пк чи ноутбук на новий

Так ось, це щось типу автомобільної системи проти викрадення. В цей отвір вставляється спеціальний тросик, який має механічний замок. Інший кінець цього тросика за допомогою петлі чіпляється за якийсь важкий чи фіксований предмет, що запобігає його переміщенню на відстань, більшу ніж довжина троса. На замку встановлюється код, який знає лише власник ноутбука. До подібних дій вдаються, наприклад в магазинах, які займаються продажем ноутбуків або на підприємствах де таким чином запобігають витоку даних.

Також іноді як запобіжний механізм використовують і іншу варіацію замка, яка має вигляд затискача. Ця дужка при закритті кришки ноутбука блокує її, внаслідок чого відкрити ноутбук вже не вийде.

Цікаво: В чому відмінність ноутбука та нетбука?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version