Home Новини сучасних технологій В чому відмінність ноутбука та нетбука?

В чому відмінність ноутбука та нетбука?

0

Якщо запитати в людей в чому різниця між ноутбуком та нетбуком, то швидше за все мало хто дасть відповідь. Єдина відмінність відома, мабуть, усім, це розміри пристрою, нетбук менший. Насправді і правда тяжко відрізнити цих два комп’ютери. Зараз є такий величезний вибір різних ноутбуків та нетбуків, що очі розбігаються. При цьому кожного року технології йдуть вверх, а пристрої вдосконалюються на очах. Хоч зараз вже і мало хто приділяє увагу, ноутбук чи нетбук придбати, ми все одно розповімо про головні відмінності.

Найголовніше для чого був створений нетбук, це швидке підключення до мережі. Він ніби повинен був замінити мобільні пристрої. Окрім цього, нетбуки значно довше тримають заряд акумулятора без підживлення. Це також було створено для того, щоб людина могла носити із собою пристрій кругом, не хвилюючись, що він моментально вимкнеться. Але задля того, щоб зробити батарею великої ємності, розробники забрали вбудовану функцію читання та запису дисків. Також довелося зробити деякі зміни в дисплеї. По-перше, він тут менший, ніж екрани ноутбуків, максимальний розмір трохи більше як 10 дюймів. По-друге, матриця стоїть така, що споживає менше енергії. Як відомо саме дисплеї забирають величезну кількість заряду акумулятора. Ну і остання відмінність - система охолодження. Нетбуки не розраховані на якісь тяжкі задачі чи, тим більше, ігри. Їм не потрібна потужна система охолодження, так як перегріватись немає від чого.
Як бачите, відмінність від ноутбуків є, але якщо подивитись на сучасні моделі ноутбуків, то ви навряд чи знайдете різницю. Справа в тому, що багато виробників ноутбуків також відмовились від вбудованого пристрою читання та запису дисків. Це перше, що наближує їх до нетбуку.

Цікаво: Названо пристрої, які можна підключати до ноутбука через Bluetooth

Відмінністю залишається екран. Він дійсно в ноутбуках більший та не розрахований на низьке споживання енергії, але тут вирішили нетбуки дещо змінитись і використовувати більшу матрицю, схожу все таки до стандартних ноутбуків.
Ну і останньою відмінністю залишається ціна. Нетбуки коштують менше за рахунок обмежених функцій (таких як читання диску), меншої матриці і т.д.

Отож, якщо раніше можна було легше відрізнити нетбук від ноутбука, навіть на цінниках написано було по різному, то зараз ця різниця практично стерлась. Ноутбуки беруть щось у нетбуків, а ті в свою чергу працюють навпаки. Тому при виборі пристрою собі краще звертайте увагу на потрібні функції та характеристики, це набагато важливіше в роботі, аніж назва.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version