Home Новини сучасних технологій Названо перелік дій при втраті смартфона

Названо перелік дій при втраті смартфона

0

Як не крути, але смартфони губляться або ж їх можуть вкрасти. Навіть найобережніші користувачі інколи стикаются з цією проблемою. Добре, якщо телефон не дорогий, або вже старий. А якщо тільки куплений? Буде дуже шкода, щоб він пропав. Для того, щоб хоча б якось захистити себе та полегшити процес пошуку втраченого пристрою, в даній статті будуть зібрані поради, що варто зробити, щоб перестрахувати себе, та які дії допоможуть знайти смартфон після втрати.

Розпочнемо із дій, які варто зробити вже, поки не сталась прикра ситуація. Для початку знайдіть усі коробки та інструкції із телефона, там міститься важлива інформація про сам пристрій, яка може допомогти в майбутньому в разі пошуку. Якщо ж ви коробку викинули або просто її немає, то можна вбити в телефоні комбінацію *(#06) та переписати IMEI код, який з'явиться на екрані. Краще його записати або на іншому пристрої, або ж взагалі в блокноті.

Цікаво: Відомо, чи можна з смартфону викрасти гроші через NFC

Якщо на смартфоні є якісь подряпини, пошкодження чи інші особливості, які відрізняють його від інших таких самих, то обов'язково зробіть фото і збережіть в надійному місці. Навіть якщо особливостей немає, все одно фото будуть корисними.

Наступна дія - кругом, де можна поставити паролі, пін-коди, двофакторну авторизацію, всюди це зробіть і увімкніть. Якщо злочинець і вміє зламувати пристрої чи підбирати паролі, то це займе більше часу, ніж просто взяти і розблокувати телефон. Головне самому не забути, які паролі поставили. Їх теж краще записати, але в такому місці, де ніхто не зможе їх побачити.

Ну і останнє, що можна зробити - скачати програму. В iPhone такі програми вбудовані, їх не потрібно шукати, а от на Android доведеться завантажити. Це додатки, які допомагають знайти телефон в разі втрати. Їх є багато, щоб обрати краще прочитати відгуки користувачів. Можуть бути такі, що містять багато реклами чи віруси. Краще зайвий раз перевірити надійність, щоб не створити ще більше проблем.

Як діяти, якщо смартфон вже був втрачений? Для початку не панікуйте і подумайте де ви були востаннє. Можна відразу подзвонити на свій номер, бо буває, що телефон лежить вдома, а ви не бачите де. Якщо це не так, то підіть кругом де були за день. Можливо він десь лежить і чекає на вас. Паралельно, для надійності змініть паролі кругом де це можливо дистанційно. Заблокуйте банківські картки, бо якщо телефон у шахраїв в руках, то є великий шанс, що кошти будуть вкрадені, а для чого вам ще й такі втрати. Сім картку також можна заблокувати або випустити нову у оператора, але це варто робити, якщо ви точно переконані, що смартфона ніде немає.

Варто знати: Відомо, як не варто поводитись з смартфоном

Наступним кроком буде звернення до поліції. Там потрібно буде написати заяву, в якій все розповісти. Далі чекати результату. Всі ми знаємо, що поліція не дуже хоче займатись такими справами, тому варто провести ще й власне розслідування. Зайти на дошки оголошень та перевірити чи не виставив вже хтось ваш телефон на продаж. Шахраї часто вдаються до таких дій, бо хочуть якнайшвидше заробити грошей. Якщо там не було знайдено вашого телефону, то ще можна поїхати по усіх майстернях та ломбардах міста. Це ще швидший спосіб для зловмисників виручити хоча б трохи коштів за знахіднку. Цілком можливо, що таким шляхом телефон дійсно можна буде повернути.

Це короткий, але важливий перелік того, що можна зробити в разі втрати пристрою та які дії покращать захист телефону від крадіжки. Виконайте вже все необхідне, щоб потім було легше знайти пристрій.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version