Home Новини сучасних технологій Відомо, як не варто поводитись з смартфоном

Відомо, як не варто поводитись з смартфоном

0

Буває, що гаджети слугують набагато менше часу, ніж нам хотілось. Ми часто вважаємо, що вони застаріли. А як по-іншому? Адже нові моделі випускають дуже часто. Але я розповім вам про те, що справді впливає на термін служби смартфона. Бо часто ми припускаємось помилок, які плачевно впливають на пристрій, а саме:

Носіння телефону без чохла

Купуючи новий смартфон, ми впевнені, що будемо поводитись з ним дуже акуратно і тому екран на ньому буде цілий, а не так, як у всіх інших. Але ж це ілюзія. Вберегти телефон без чохла від тріщин та подряпин дуже важко. До того ж ми не замислюємось, що маленька тріщинка здатна завдати великої шкоди. Та й вартість буде уже не та на випадок перепродажу.

Тому краще користуйтесь захисним склом чи чохлом. Зараз дуже популярні та надійні моделі пропонують Silk, Spigen, Speck та OtterBox. Але якщо ви затятий шанувальник смартфона без чохла, але доводиться часто звертатись в ремонт, можете скористатись страховкою AppleCare+, SquareTrade чи Zagg Protect. Вони не дешеві, можливо всього ремонту не покриють, але як варіант, мають право на існування.

Цікаво: Відомо, як правильно вибирати захисний чохол для смартфона.

Користування неякісними кабелями

Як не дивно, але ця проблема несе за собою погані наслідки, через які вас можуть показати по телевізору. Бо часто причиною пожежі стають саме дешеві кабелі невідомих виробників. Вони можуть призвести до того, що вас ударить струмом чи, навіть, вибухне батарея.

Краще на цьому не заощаджувати і купувати зарядні кабелі відомих виробників, таких як Anker чи сертифікованих, як Made For iPhone. І не забувайте про правила користування. Бо навіть хороший кабель при неправильній експлуатації може стати причиною загорання. То ж завжди виймайте зарядку з розетки повністю, тісно не змотуйте та не згинайте кабель.

Цікаво: Що можна, а чого не варто робити із смартфоном під час заряджання.

Часте розряджання батареї

З часом батарея починає розряджатися швидше. Цей процес не оборотний, але ми своїми діями його ще й пришвидшуємо. Це відбувається, якщо заряджати гаджет тільки тоді, коли він повністю сяде. Краще періодично підзаряджати, коли він показуватиме ще 30% зарядки, або ставити на зарядку вночі. Таким чином можна трохи продовжити життя акумулятору.

Цікаво: Що можна, а чого не варто робити із смартфоном під час заряджання.

Нехтування правилами безпеки

Деякі люди не встановлюють оновлень, посилаючись на те, що це довго та нудно. Але так робити не можна. Оновлення усувають неполадки та захищають від шкідливого ПЗ. Важливо вчасно встановлювати оновлення для всіх програм. Це убереже вас від багатьох проблем, у тому числі з безпекою.

Також намагайтесь встановлювати програми та додатки з офіційних джерел, таких як App Store та Google Play. Але навіть там можна наткнутись на підробку. То ж будьте уважні, читайте відгуки та не піддавайтесь на сумнівну економну версію.

Фото в воді

Хоча нас запевняють про водонепроникність деяких смартфонів, все ж є ризик, що вода потрапить всередину приладу. Адже 100% гарантії ніхто не дає, до того ж ми пам’ятаємо конфуз з Sony Xperia. Навіть якщо реклама запевняє, що ваш гаджет має захист IP68, використовувати його у воді слід дуже обережно. Звичайно миттєво він не зламається, але з часом вплив вологи на нього вилізе боком.

Також нещодавно було названо 3 причини, чому необхідно періодично знімати чохол зі смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version