Home Новини сучасних технологій Що можна, а чого не варто робити із смартфоном під час заряджання

Що можна, а чого не варто робити із смартфоном під час заряджання

0

Кожен, хто має смартфон, хоча б раз в житті задавався питанням, як правильно його заряджати, що з ним під час цього можна робити, а що ні і т.д. Також існує дуже багато міфів та теорій, пов’язаних із цією темою. Саме в цій статті ми спробуємо максимально доступно пояснити всі тонкощі та правила користування зарядним пристроєм.

Почнемо із вічно турбуючого питання - чи можна залишати смартфон на зарядці на всю ніч. Відразу скажемо, що так. Справа в тому, що сучасні моделі телефонів вміють самостійно контролювати подачу напруги до акумулятора. Що це значить? По-перше, коли смартфон заряджається до 100%, то система сама відключає можливість надходження напруги до батареї. Тобто, сам кабель ввімкнений в телефон, але ніяк не впливає на акумулятор. По-друге, є моделі, які мають функцію розумної зарядки. Це означає, що вночі ваш пристрій не буде заряджатись на повну, а вже під ранок, перед тим як ви його візьмете до рук, він зарядиться до своїх 100%. Це дуже важлива функція, таким чином батарея працюватиме довше та буде краще тримати заряд.

Цікаво: Названо причини, чому бездротова зарядка вам не потрібна

Багатьох цікавить, як потрібно відключати смартфон від зарядного пристрою. Тут різниці абсолютно немає. Можна спочатку вимкнути блок із розетки, а можна першим вийняти шнур. Це не має ніякого впливу на телефон, тому цим питанням можна абсолютно не перейматись.

Тепер поговоримо про швидкість зарядки та як її збільшити. Добре, коли телефон можна зарядити спеціальною швидкісною зарядкою, але її не всі підтримують, тоді виникає питання чи є інші варіанти. Так, є. Якщо у вас немає багато часу, або ви просто зайшли в гості/кафе і хочете підзарядити смартфон, то найкраще буде його повністю вимкнути. Справа в тому, що включений телефон має постійно робочі в фоновому режимі програми, з'єднання з інтернетом, GPS, NFC та інше. Навіть якщо ви вимкнете все зайве, все одно залишиться щось, що буде уповільнювати процес. А коли телефон повністю відключений, то заряд поновлюється в рази швидше. Так за короткий термін ви зможете відновити роботу телефона і користуватись ним ще деякий час.

А чи можна користуватись смартфоном під час зарядки? На це питання досить складно відповісти. Користування під час заряджання може нашкодити тим, що смартфон буде нагріватися, а підвищені температури негативно впливають як на акумулятор, так і на процесор. Окрім цього, ваш смартфон буде заряджатися довше, в порівнянні з тим, коли ви ним не користуєтеся під час зарядки. Також є більший шанс пошкодити сам шнур або блок, бо ви його можете перегнути ненароком. Тому в даному випадку, ми рекомендували б відмовитися від довготривалого користування смарфтоном, під час заряджання.

Варто знати: Названо причини, чому може іскрити зарядка вашого смартфона

Ну і останнє питання, як зменшити перегрів? Самостійно зменшувати рівень нагрівання телефону під час зарядки не потрібно. Сам смартфон має все необхідне для того, щоб контролювати температуру акумулятора. Сучасні моделі не можуть допустити перегріву, тому турбуватись немає за що. Але бувають випадки, коли користувач сам наражає свій смартфон на небезпеку. Наприклад, заряджати на сонці та біля гарячих предметів телефон заборонено. Також варто використовувати якісні та брендові оригінальні зарядні пристрої, це знизить ризик поганого впливу на батарею. Якщо ви носите свій пристрій в чохлі, то можна його знімати під час зарядки, це може допомогти телефону швидше охолонути.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version