Home Новини сучасних технологій Що робити, якщо месенджер Viber забиває пам’ять на смартфоні?

Що робити, якщо месенджер Viber забиває пам’ять на смартфоні?

0

Як відомо, Viber найпопулярніший месенджер в Україні. Ним користуються як в особистих справах, для спілкування з рідними, друзями та знайомими, так і професійно, що включає в себе комунікації з колегами по роботі. Враховуючи його популярність, логічно, що в українців часом виникає багато запитань стосовно його функціональності, конфіденційності, стабільності та багато чого іншого. Напевно одне із найпопулярніших запитань стосується простору, який займає месенджер. Наші читачі часто запитують, “що робити, якщо месенджер Viber забиває пам’ять на смартфоні?”. В сьогоднішньому матеріалі дамо відповідь на це запитання.

Найперше варто розуміти, що пам'ять на смартфоні займає не сам месенджер, а вміст, який він зберігає на смартфоні. Згадайте свої діалоги із родичами (особливо на свята) та друзями. Напевно ви отримуєте велику кількість різноманітних листівок, зображень, фото, відео та аудіо. Повірте, ви, як і більшість інших користувачів також отримують неймовірну кількість таких “важливих” файлів. Так ось, все те, що вам відправляють зберігається у внутрішньому сховищі вашого смартфона, яке закінчується досить швидко, особливо в бюджетних смартфонах.


Найперше, що необхідно зробити, це змінити налаштування у Вайбер та заборонити автоматичне зберігання всіх отриманих файлів. Для цього тиснемо на Додатково (зправа знизу) та шукаємо Параметри. Далі переходимо в “Мультимедійні файли й пам’ять” і знімаємо птички з “Автоматично завантажувати дані в мережах мобільного зв’язку” та “Автоматично завантажувати дані за наявності підключення до мережі Wi-Fi”.
З цими простими налаштуваннями, ви будете особисто вибирати файли, які необхідно завантажувати.

Додатково, можна виконати налаштування, за допомогою яких буде знижуватися якість збережених фото. Це налаштування можна виконати в тому ж розділі (Мультимедійні файли й пам’ять) і натиснути на “Якість фото”. Перед вами з'явиться перелік можливих варіантів і там вибираєте необхідний (близько 180 Кб).

Тепер повернемося до видалення всіх зайвих файлів, якими ви захаращили свій смартфон. Для цього переходимо в Меню вашого смартфона та шукаємо Галерею. Саме в ній зберігаються всі збережені файли. Тепер шукаємо в списку Альбомів “Viber” і очищаємо його.

Також можливий варіант видалення всіх медіафайлів через Диспетчер Файлів. Далі шукаємо Зображення і папку Viber, Viber Images, Viber Videos та інше. Все це можемо видаляти, або ж в ручному режимі вибрати те, що потрібне, а зайве видалити.

Як бачите, у звільненні від Viber простору на смартфоні нема нічого складного. Основна рекомендація — не затягуйте з процесом очищення смартфона до останнього, оскільки вільний простір закінчується в самий непідходячий момент.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version