Home Новини сучасних технологій Названо причину поганої мережі та мобільного інтернету на природі

Названо причину поганої мережі та мобільного інтернету на природі

0
Названо причину поганої мережі та мобільного інтернету на природі

З настанням теплої пори року усі ми плануємо виїзди в ліс для відпочинку. І саме відпочиваючи на природі, в нас часто виникають проблеми із мобільним інтернетом. Сьогодні ми дамо відповідь на питання, чому на природі, зокрема в лісі, не працює інтернет та чи є можливість його зловити.

Щодо того, чому мобільний інтернет не працює в лісі, то перша причина – це сам ліс. Як ми всі знаємо, мобільний інтернет передається через радіохвилі. Дані радіохвилі, проходячи через дерева, точно так само як через споруди, втрачають силу свого сигналу, відповідно ви стикаєтесь уже із низькою якістю зв’язку, або ж повною його відсутністю.

Також причиною втрати мережі на природі може бути і сам оператор стільникового зв’язку. Це пов’язано з тим, що базові станції насамперед розташовуються в густонаселених містах, а невеликі села, тим більше зелені зони страждають від низької якості зв’язку. Та й взагалі, в деяких зелених зонах повністю відсутній зв’язок, які оператори самі позначають на своїх картах покриття.

Ну і звісно, ваш смартфон також може стати причиною низької якості чи повної відсутності мобільного інтернету. Тут уже все залежатиме від чутливості антени вашого пристрою.

Тепер щодо того, чи є можливість в лісах зловити мобільний інтернет або підвищити його якість. Така можливість є, і для цього ви можете спробувати знайти галявину чи вийти на узбіччя лісу, там зловити сигнал у вас буде більше шансів. В термінових ситуаціях, ви можете спробувати вийти на певну висоту, тобто чим ви будете вище, тим більші у вас будуть шанси налаштувати зв’язок.

Окрім цього, перед поїздками на природу ви можете ознайомитись із картами покриття вашого стільникового оператора та вибирати місце для відпочинку згідно даної карти. Також ви можете взяти із собою самий простий кнопковий телефон, бажано із зовнішньою антеною. Такий пристрій також зможе допомогти вам в критичній ситуації.

NO COMMENTS

Exit mobile version