Home Новини сучасних технологій Що таке 5G і чи потрібно купувати новий 5G смартфон

Що таке 5G і чи потрібно купувати новий 5G смартфон

0

5G, 5G і 5G – все, що ми можемо почути і прочитати за останній рік. Так, це нова технологія, яка не так давно почала з’являтися в деяких технологічних та інноваційних містах. Давайте повернемося до історії, щоб відповісти на першу частину заголовку.

І так, 5G означає, що це технологія 5-го покоління. Проектування цієї мережі розпочалося ще в 2013 році і вже починаючи з кінця 2019 року розпочалося розповсюдження мереж 5 -го покоління. Зараз в деяких містах вже можна випробовувати 5G, але з умовою, що у вас є відповідний смартфон.

Тепер стосовно смартфонів з підтримкою 5G. На нашу думку, спеціально купляти смартфон із підтримкою 5G нема потреби. В першу чергу по тій причині, що в Україні ще не скоро з’явиться 5G, яким можна буде вільно користуватися. В найближчі декілька років, ця технологія буде недоступною для більшості з нас. Враховуючи темпи поширення 4G в Україні, на якісне 5G покриття можна очікувати не раніше, ніж в 2028 — 2030 роках. Ймовірність відчути 5G раніше надзвичайно мірезна.

У випадку, якщо ви купляєте флагманські смартфони 2020 -2021 року, вони вже обладнані підтримкою 5G і вам просто залишиться очікувати на неї. Якщо ж ви щасливий власник бюджетних смартфонів, спішити замінювати смартфон з підтримкою 4G на смартфон 5G нема потреби. Через декілька років всі доступні смартфони на ринку будуть підтримувати цю технологію.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version