Home Новини сучасних технологій Шкідливе програмне забезпечення Pegasus атакувало учасника групи Human Rights Watch

Шкідливе програмне забезпечення Pegasus атакувало учасника групи Human Rights Watch

0

Існує програма, яка використовується для шпигунства за деякими особами та компаніями. Вона називається Pegasus і створили її спеціалісти із NSO GROUP.

Так ось, нещодавно люди, які керують шпигунською програмою Pegasus, створили атаку на одну із таємних груп, під назвою Human Rights Watch. Жертвою став один із учасників даної організації – суспільний діяч Лама Факіх.

Вона розслідувала світові політичні порушення та теми озброєння країн.
Напевно саме через це, Лама Факіх зазнала таку масивну атаку з боку закордонних шпигунів.

Шпигунська атака була здійснена навіть попри те, що за правилами, які встановила сама NSO GROUP, вони не мають ніякого права стежити за журналістами, та людьми, які займаються подібною діяльністю, що й Лама Факіх.

І найцікавішим є те, що такі шпигунські атаки були здійснені неодноразово, а близько п’яти разів.

Шкідливе програмне забезпечення Pegasus атакувало учасника групи Human Rights Watch
Зображення: NSO Group - розрозники програмного забезпечення Pegasus.

Зрозуміло, що така діяльність спричинила багато шкоди, в тому ж числі й психічної, так як Лама Факіх й затвердила, коментуючи цю ситуацію.
Про те, що Лама потерпіла від шпигунських атак, повідомила навіть система її мобільного телефону: Apple надіслала їй повідомлення, про те, що вона стала жертвою шпигунської діяльності.

Також, достатньо цікавим фактом є те, що шкідливий код, з допомогою якого й проникли до системи Факіх, потрапив туди не через відповідне посилання, так як Лама стверджує, що не переходила ні за якими невідомими сповіщеннями.

Хоча Pegasus завжди надсилає певне посилання, переходячи на яке, вони отримують про користувача всю конфіденційну інформацію, враховуючи приватні фото, відео та інші файли.

На думку Факіх, подібна шпигунська діяльність відтворюється для того, щоб залякувати владу та деяких сміливих журналістів, показуючи їхні «всемогутні» можливості.

Також, варто відмітити, що Лама Факіх, це вже не перша жертва, яка потерпіла від діяльності NSO GROUP.

Також нещодавно стало відомо, що представники WhatsApp розкрили інформацію про злом особистих чатів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version