Home Новини сучасних технологій Шумозаглушення в навушниках. Що це і для чого потрібне?

Шумозаглушення в навушниках. Що це і для чого потрібне?

0
Шумозаглушення в навушниках. Що це і для чого потрібне?

Усі користуються навушниками з різною ціллю. Хтось слухає музику, хтось розмовляє по телефону, хтось взагалі із ними весь час. Виробники розуміючи це, намагаються створити максимально комфортні моделі. Зараз навіть маленькі не дорогі навушники мають чудові функції і про одну із них сьогодні поговоримо.

Мова піде про шумозаглушення. Воно існує в навушниках активне і пасивне. Якщо говорити про активне, то воно може траплятись лише в безпровідних моделях. Працює механізм наступним чином. Зовні навушника на самому корпусі встановлені мікрофони (один або більше), вони в режимі реального часу слухають все, що відбувається навколо, коли людина слухає музику. Далі всі ці сторонні звуки направляються до чіпа, де перетворюються на антишум. Весь механізм дуже складний, навушникам доводиться робити складні розрахунки. В результаті шум та антишум поглинають один одного, а людина не чує нічого окрім самої музики в навушнику. Це дуже зручно, адже можна насолоджуватись улюбленими піснями незважаючи на все навколо. Враховуючи, що технологія дійсно складна, не завжди механізм працює ідеально і на всі 100%. Бувають звуки, які навушники не можуть повністю поглинути. Але, наприклад, шум проїжджаючих машин чи щось подібне ви точно не почуєте. Чому активне шумозаглушення буває лише в безпровідних навушниках? Тому що технологія вимагає постійного живлення, тому звичайні навушники не підходять.

Цікаво: Що краще для ігор: дротові чи бездротові навушники?

Що ж таке пасивне шумозаглушення? Воно відбувається за допомогою герметичного притискання до самого вуха. Використовується така технологія в звичайних навушниках і насправді не є дуже хорошою, бо окрім музики людина не почує жодного звуку і це може нашкодити.

Існує ще й третя технологія, яка є повністю протилежною до активного шумозаглушення. В цьому випадку людина буде чути абсолютно все, що відбувається на вулиці та паралельно слухати музику. Для цього також використовуються зовнішні мікрофони і доступна вона також лише в безпровідних навушниках. Якщо ви їдете в машині або йдете по центру міста і потрібно чути, що відбувається навколо, то не використовуйте шумозаглушення. Воно може нашкодити під час пересування. До речі, обидві технології дуже розряджають самі навушники, це також варто врахувати.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version