Реклама

Швидко розряджається смартфон? Розповідаємо, які фунції найбільше на це впливають

Останні Новини

Усі нові смартфони добре тримають заряд акумулятора. З часом показник автономності зменшується через те, що батарея зношується. Але на час роботи телефону впливає не лише стан акумулятора, але й помилки користувачів. Сьогодні хочемо розповісти про декілька функцій на смартфоні, які значно знижують час автономної роботи.

Цікаво: Серія смартфонів iPhone 15 отримає новий дизайн

Всі знають, що термін роботи телефона без підзарядки залежить від того, на скільки активно ним користується власник. Одні можуть заряджати пристрій раз в декілька днів, інші ж це роблять щоденно. Насправді, не лише дзвінки, ігри, соц мережі знижують заряд. Є перелік функцій, які будуть впливати на показник навіть без активного використання.

Частота оновлення екрану

Зараз в телефонах виробники намагаються зробити частоту оновлення екрану вищою. З її допомогою картинка стає чіткішою і більш плавно змінюється. Є в цій характеристиці один мінус - чим більша частота, тим швидше розряджається акумулятор. Для економії заряду краще увімкнути адаптивну частоту, щоб телефон сам визначав коли збільшувати її, а коли робити мінімальною.

Додатки для оптимізації

Майже усі смартфони оснащені вбудованою програмою для оптимізації роботи. Вона очищає кеш, закриває фонові процеси, допомагає збільшити пам'ять і т.д. Користувачі полюбляють не користуватись вбудованим софтом, а завантажувати сторонній з магазину. Насправді такі програми мають однаковий функціонал з вбудованими, але на заряд акумулятора впливають більше, адже постійно працюють на фоні, щоб аналізувати всі процеси.

Фонові програми

Програми, які є на телефоні, часто запитують після встановлення дозвіл на роботу у фоновому режимі. Користувачі його дають і навіть не здогадуються, що це означає для пристрою. Фонові програми продовжують працювати навіть коли їх закрити. Це дуже навантажує батарею і вона починає швидко розряджатись. Те ж саме стосується не закритих програм. Не достатньо додатки просто згортати, їх варто повністю закривати вручну.

Цікаво: Оновлення One UI 5 Beta 4 доступне на смартфонах Galaxy S22

Яскравість екрану

Екран забирає найбільше заряду акумулятора. Його яскравість потрібно зменшувати якомога більше, якщо це можливо. Доведено, що максимальна яскравість може знизити час автономної роботи в два рази.

Анімовані шпалери

Люди дуже люблять встановлювати на смартфон живі шпалери. Вони виглядають оригінально та стильно. Чи значно вони знижують заряд акумулятора? Все залежить від якості самої анімації. Є розробники, які оптимізовують картинки, і вони споживають всього декілька відсотків. Але якщо завантажити не оптимізовані анімації, то різниця в показниках автономної роботи буде помітна.

Багатозадачність

Зараз на смартфонах можна робити багато справ одночасно. Наприклад, в маленькому віконечку увімкнути відео чи фільм, в іншому виконувати роботу, в третьому - листуватись в месенджері. Це дуже зручно, але проблема в тому, що режим багатозадачності розряджає акумулятор. Тому рекомендуємо використовувати цю функцію лише коли дуже потрібно.

Сповіщення

Сповіщення примушують смартфон постійно активізовувати екран та тим самим забирати заряд. Чим більше додатків є на телефоні, тим більше сповіщень приходить щоденно. Повідомлення з програм, які не особливо важливі, можна відключити. Таким чином заряду буде вистачати на довше.

Це список тих процесів, на які може повпливати сам користувач, щоб підвищити автономність смартфона. Зараз ще хочемо ознайомити з короткою інструкцією, що робити, щоб смартфон перестав швидко розряджатись:

  1. Змінити анімації на звичайні статичні шпалери.
  2. Закрити всі програми вручну і взяти собі це за звичку.
  3. Увімкнути режим автояскравості. Телефон сам буде регулювати підсвітку екрану в залежності від освітлення.
  4. Увімкнути темну тему, якщо екран AMOLED.
  5. Відразу після встановлення нової програми налаштувати сповіщення.
  6. Видалити усі зайві додатки, які можуть працювати на фоні.

Що б користувач не робив зі смартфоном, але з роками час автономної роботи буде зменшуватись. Для того, щоб різниця була не сильно помітна, варто користуватись вище написаними правилами.

Цікаво: Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як дізнатися, чим забита пам’ять смартфона?

Сучасні смартфони оснащені великим внутрішнім накопичувачем, але, з часом, навіть на них закінчується вільне місце, що негативно впливає на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -