Home Новини сучасних технологій Скандальна американська соцмережа Parler знову запрацювала

Скандальна американська соцмережа Parler знову запрацювала

0

Скандальна американська соцмережа Parler знову запрацювала і відновила свою роботу після майже тижневої перерви. На головній сторінці сервісу Parler з’явилося повідомлення від гендиректора соцмережі Джона Матц (John Matze) з питанням «Ця штука ще працює?».

Судячи з усього компанія знайшла новий хостинг. Згідно з даними WHOIS, соціальна мережа тепер співпрацює з Epik. Видання стверджує, що платформа зареєструвала свій домен у провайдера минулого тижня. Коли робота сервісу відновиться повністю, поки неясно.

«Зараз саме час нагадати всім, чому ми запустили цю платформу. Ми вважаємо, що конфіденційність має першорядне значення, а свобода слова – це необхідність, особливо в соціальних мережах. Ми вирішимо будь-яку стоїть перед нами завдання і плануємо скоро зустрітися з вами знову. Ми не дозволимо загинути цивільному дискурсу », – заявив Матц.

Parler виявився в центрі скандалу після штурму Капітолію прихильниками Дональда Трампа. Повідомляється, що після інциденту вони спілкувалися один з одним в Parler і поширювали дезінформацію про фальсифікації результатів голосування, а також планували нові заходи.

Після цього Apple і Google видалили сервіс зі своїх магазинів мобільних додатків під приводом відмови Parler видаляти агресивний контент з платформи. Крім цього, Amazon відключив соцмережа від свого хостингу з аналогічної причини.

12 січня Parler подав до суду на Amazon. Компанія заявила, сервіс відключили від серверів через політичну ворожості і звинуватила провайдера в порушенні антимонопольних законів. Пізніше Матц заявив, що зберігає оптимізм, хоча не впевнений, що платформа відновить роботу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version