Home Новини сучасних технологій В США вимагають видалення месенджера Telegram із фірмового магазину Apple

В США вимагають видалення месенджера Telegram із фірмового магазину Apple

0

Сьогодні надійшла інфомрація, що в США вимагають видалення месенджера Telegram із фірмового магазину Apple. Американська некомерційна організація «Коаліція за вільний інтернет» (Coalition for a Safer Web) звернулася до Apple з вимогою видалити Telegram з App Store. Про це пише The Washington Post. Представники НКО стверджують, що через месенджер поширюються публікації расистського та неонацистського змісту.

Коаліцію очолює колишній посол США в Марокко Марк Гінзберг (Marc Ginsberg). Він стверджує, що Telegram «виділяється як розповсюджувач ненависницьких висловлювань». Будучи євреєм, він також заявив, що в месенджері поширюється антисемітський контент, який піддає його небезпеки, а володіння iPhone дає йому право подати в суд на Apple і зажадати заборони додатків, які підбурюють до насильства.

Адвокат організації Кейт Альтман (Keith Altman) заявив, що коаліція готує аналогічний позов проти Google. Telegram і Apple поки ніяк не прокоментували ситуацію.

Видання зазначає, що позивач може зіткнутися з непереборними перешкодами. Вся справа в тому, що можливості Apple в обслуговуванні клієнтів великі, що дає компанії свободу щодо розміщення додатків в магазині. Крім цього, від сервісів, аналогічних Telegram, не вимагають видалення небажаного контенту - вони зобов'язані тільки розглядати скарги користувачів на образливе зміст.

Наприклад, в 2019 році The Washington Post розповіла про публікації сексуального, расистського та іншого небажаного контенту в месенджерах для дітей. Apple відмовилася блокувати їх, під приводом, що ті використовують певну модерацію контенту та інші заходи безпеки. Це не перша скарга Гинзберга на Telegram.

У липні 2020 року він відправив лист гендиректору Apple Тіму Куку, в якому закликав його виступити проти націоналізму і антисемітизму в Telegram. За його словами, Кук не відповів на лист.

Нагадаємо, що популярність Telegram різко зросла в середині січня. Думки експертів про причини зростання розходяться. Деякі пов'язали це з змінами політики конфіденційності WhatsApp, а інші - зі сплеском цензури в США, викликаним протестами через вибори.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version