Home Новини сучасних технологій Скільки вузлів мережі Wi-Fi вам потрібно?

Скільки вузлів мережі Wi-Fi вам потрібно?

0

Платформи Mesh-маршрутизаторів зазвичай продаються в кількох упаковках, але скільки саме окремих вузлів Mesh вам потрібно для вашого дому? Ось що слід враховувати під час покупки.

Продумайте конструкцію та планування вашого будинку

Коли справа доходить до планування вашої сітчастої мережі, ми не збираємося починати з випуску широких рекомендацій на основі квадратних метрів вашого будинку (хоча, якщо ви хочете, ми поговоримо про широкі рекомендації незабаром).

Натомість давайте почнемо з виділення кількох факторів, окрім квадратних метрів, які сильно впливають на кількість вузлів сітки, які можуть знадобитися для забезпечення належного покриття та отримання задоволення.

Цікаво: Названо характеристики маршрутизатора Wi-Fi, які є найважливішими.

Який план поверху вашого будинку?

Квадратні метри, безумовно, є важливим фактором. Але не всі квадратні метри однакові, коли йдеться про покриття Wi-Fi. Розлогий одноповерховий будинок у стилі ранчо площею до 400 метрів квадратних, наприклад, має значно більшу площу, ніж еквівалент будинку площею 400 квадратних метрів із двоповерховою квадратною конструкцією.

З точки зору розповсюдження сигналу Wi-Fi, передавати сигнал на меншому першому поверсі та прямо в кімнати вище набагато менш вимогливо, ніж передавати сигнал на всю довжину більшого одноповерхового будинку.

Який тип конструкції вашого будинку?

Радіохвилі, що передаються від вашого маршрутизатора Wi-Fi, будь то сітчаста система чи традиційний маршрутизатор, є типом енергії та більшою чи меншою мірою поглинаються матеріалами у вашому домі.

Деякі матеріали, як-от гіпсокартон, практично прозорі для радіохвиль Wi-Fi. Інші, як-от гіпсокартон із опорою з дротяної сітки, більше відволікають увагу. У крайньому крайньому випадку, якщо ваш будинок залізобетонний з арматурою, це практично могила сигналу Wi-Fi.

Окрім того, з чого зроблені підлога та стіни, враховуйте вміст самого будинку. Ваш будинок може бути дерев’яним і гіпсокартонним, але якщо він побудований навколо центральної комори, наповненої великими металевими приладами, водонагрівачем та іншими речами, що поглинають Wi-Fi , це впливає на ваше покриття Wi-Fi.

Цікаво: Відомо, як зловмисники можуть нашкодити взламавши Wi-Fi роутер.

Як далеко вам потрібен сигнал?

З точки зору як планування вашого будинку, так і матеріалу, з якого він побудований, корисно подумати про проблему з точки зору відстані між вузлами сітки (а також між вузлами сітки та кінцевими користувачами) з точки зору відстані, а не строго квадратних метрів .

Сигнал Wi-Fi на частоті 2,4 ГГц може подолати приблизно 50 метрів, а сигнал на частоті 5 ГГц може подолати приблизно 15 метрів. Потужність сигналу в обох випадках зменшується, чим далі йому потрібно подолати (і через що йому доводиться пройти в процесі).

Подумайте про всі місця у вашому домі, де вам потрібен потужний сигнал Wi-Fi. Не забувайте також про заднє подвір’я — якщо ви хочете подзвонити в альтанці на задньому дворі або передати музику у свою майстерню в окремо стоячому гаражі, вам потрібно врахувати ці відстані.

Рекомендовані вузли сітки по квадратним метрам

Ви можете ознайомитися з рекомендаціями виробника щодо кількості сітчастих вузлів, які слід розмістити у вашому домі, але давайте будемо чесними. Мабуть, було б розумно сприймати його рекомендації з недовірою.

Хоча вони, безперечно, мають стимул бути правдивими, оскільки шалено переоцінка потужності їх апаратного забезпечення призведе до розчарування споживачів, водночас у їхніх інтересах зробити свої продукти більш привабливими.

Більш ніж розумно зменшити будь-яку рекламовану зону покриття на 25-50% для кращого покриття – пропускаючи запас у 50%, якщо ваш будинок дуже розлогий або зроблений з матеріалів, що блокують Wi-Fi.

Якщо компанія каже, що її 3-вузлова сітчаста система охоплює до 600 метрів квадратних, ймовірно, доцільно планувати охоплення 300 квадратних метрів. Звичайно, конструкція вашого будинку та те, наскільки правильно ви розмістите вузли , також відіграють важливу роль.

Маючи це на увазі, ось наші консервативні рекомендації щодо покриття, засновані лише на квадратних метрах – враховуйте попередній розділ, щоб адаптувати рекомендації для вашого будинку.

У наших рекомендаціях варто звернути увагу на кілька речей. По-перше, вам може здатися цікавим, що ми рекомендуємо єдиний сітчастий маршрутизатор для приміщень менше 100 квадратних метрів.

У будь-якому випадку, ви можете придбати два маршрутизатори та використовувати їх (особливо якщо ви хочете охопити свій задній двір), але є багато причин використовувати лише один сітчастий маршрутизатор, не створюючи справжньої сітчастої мережі.

Ми також зменшили наші рекомендації до 450 квадратних метрів. Більшість виробників споживчих сіток, читаючи дрібний шрифт, рекомендують використовувати максимум 4-5 вузлів для оптимального досвіду.

У певний момент немає сенсу охоплювати простір суто бездротовою сітчастою системою, і вам слід розглянути можливість використання дротової мережі для вашої сітчастої системи або переходу на більш надійну систему на основі точок доступу.

Для великого будинку з великим простором і великою кількістю справді вимогливих додатків потрібне корпоративне рішення, а не десяток сітчастих вузлів, пов’язаних разом.

Однак, зрештою, вимоги вашого дому, як щодо його фізичної структури, так і щодо того, як ви використовуєте в ньому Wi-Fi, визначатимуть, що вам найкраще підходить.

Принадність сітчастої системи полягає в тому, що якщо ви купуєте комплект із двох пристроїв і розумієте, що вам потрібен ще один або два вузли, ви можете просто придбати більше та без проблем розширити свою мережу.

Цікаво: Як переконатися, що ви отримуєте найкращу швидкість від домашнього Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version