Home Новини сучасних технологій Складні смартфони – в чому їх головний недолік?

Складні смартфони – в чому їх головний недолік?

0
Складні смартфони – в чому їх головний недолік?Складні смартфони – в чому їх головний недолік?

Техніка зараз дуже розвинулась і вигадати щось нове дійсно важко. Виробники смартфонів вирішили повернутись на декілька років тому і запозичили одну технологію – складний телефон. Раніше це були звичайні кнопкові пристрої, в яких виїжджала клавіатура, а зараз це сенсорні смартфони, які просто складаються. Звучить насправді дивовижно і багатьох цей дизайн приваблює. Але не все так добре, як здається. Насправді такі смартфони мають декілька мінусів.

Цікаво: Розкрито деталі нового складного смартфона Vivo X Fold+

Почнемо із вартості. Складні смартфони дуже дорогі. Вони можуть коштувати декілька тисяч доларів в залежності від обсягу пам’яті. Це дуже багато враховуючи те, що вони мають свої недоліки. Не дивлячись на те, що складні смартфони існують вже давно, ціни на них знижувати не планують.

Наступний мінус – розмір. Складні смартфони доволі великі та важкі. Вони в складеному вигляді мають габарити майже звичайного телефону, а в розкладеному ще більші. Є на ринку й менші моделі, але їх ціна буде невиправдано висока. Цей момент варто врахувати при покупці складного смартфону, адже зараз навпаки всі хочуть мати компактний легкий пристрій.

Третій мінус – місце згину. Там, де екран згинається, можуть виникнути деякі дефекти. По-перше, видно лінію, яка розмежовує екран. Це дуже псує загальний вигляд та складає враження, ніби смартфон зроблений з двох окремих дисплеїв. А якщо, знову ж таки, врахувати ціну, то хочеться, щоб пристрій був ідеальний. Часто зустрічалося й таке, що в місці згину здувалась плівка або відклеїлась. Її доведеться часто замінювати, а це додаткові витрати.

Далі поговоримо про міцність. Дуже важливо щоб складний смартфон був міцний. Його доводиться постійно відкривати та закривати, тому цей механізм повинен витримувати таке навантаження. Виробники вказують різну кількість цих циклів, які може витримати певна модель. Така інформація дуже рідко відповідає дійсності і часто смартфон ламається швидше. Враховуючи те, що складні моделі не дуже розповсюджені, то й сервісний центр для ремонту буде знайти нелегко.

Цікаво: OPPO працює над своїм першим складним телефоном

Наступне – характеристики. Здавалося б якщо телефон коштує такі великі гроші, то й характеристики в нього мають бути високі. Насправді це не так. Через згин екрану, такі моделі можуть не мати бездротової зарядки, безконтактної оплати, фронтальної камери. Вони можуть гірше тримати заряд акумулятора, бо великий просто не поміститься. Загалом, виробники заради оригінального дизайну можуть пожертвувати важливими функціями. А це відштовхує від покупки.

Останній недолік – користування. Складний смартфон в розгорнутому вигляді нагадує планшет. Це зручно для перегляду фільмів, але от для розмов чи написання смс взагалі ні. Великий екран важко втримати в одній руці, а керувати так взагалі не вийде. Тому це також треба врахувати.

Що можна в результаті сказати про складні смартфони? Вони незвично і оригінально виглядають на фоні всіх інших схожих моделей. Є певний відсоток людей, які будуть купувати такі пристрої, але швидше для того, щоб відрізнятись від інших. Зручним такий телефон назвати важко, та й гроші доведеться великі заплатити. Тому перш ніж придбати такий смартфон, варто добре обдумати чи раціональна це покупка.

Цікаво: Перший складний смартфон Xiaomi отримає унікальну технологію камери

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version