Реклама

Смартфони із пам’яттю 16 Гб вже не актуальні. Чому?

Останні Новини

Ви вже помітили, що зараз майже неможливо знайти смартфон із пам’яттю 16 Гб? Багато хто з виробників робить мінімум 128 Гб вільного місця. А якщо хтось і знайде, і придбає модель із сховищем 16 Гб, то місце закінчиться буквально моментально. Це може здатись дивним, адже раніше цього вистачало на декілька років. Насправді, пояснення цієї проблеми цілком логічне і зараз ми про все розповімо.

Цікаво: Всі смартфони Iphone 14 мають однаковий об’єм оперативної пам’яті по 6 Гб

Хто може купити смартфон із вільним місцем на 16 Гб? Той, кому телефон потрібен для самих елементарних задач: дзвінків та смс. В результаті такий користувач думає, що якщо він не знімає відео, не завантажує ігри та інші додатки, не робить фото, то й пам’яті повинно вистачити на довго. Насправді все трохи не так. Коли смартфон ще стоїть в магазині, на ньому вже менша кількість вільного місця, ніж вказано в характеристиках. Потрібно забрати 5-7 Гб на операційну систему та фірмову оболонку. Далі ще відмінусувати декілька Гб на встановлені додатки. Великим мінусом є те, що виробники самі завантажують дуже багато програм, які не завжди потрібні. В результаті вони просто займають місце, а видалити їх можна лише після увімкнення root-прав.

Якщо користувачу таки вдалося видалити непотрібні програми, залишаться ще й ті, що обов’язково повинні бути для нормальної роботи пристрою. Це «Дзвінки», «Контакти», «Камера» та інші подібні додатки. Їх не можна видалити, тоді просто стануть недоступними базові функції смартфона.

Цікаво: Для запуску Android 13 потрібно вдвічі більше об’єму операційної пам’яті,повідомили в Google

Загалом зрозуміло, що половина вільного місця вже зайнято перед покупкою. Іноді виробники намагаються економити цю пам’ять та встановлюють менше програм і меншу розміром оболонку. В будь-якому випадку, краще відразу в магазині перевірити скільки вільного місця доступно користувачу. Для цього потрібно зайти в налаштування та відкрити розділ «Сховище». Там написані всі дані. Також варто відразу перевірити чи видаляються встановлені непотрібні програми.

Чим більше розвиваються і оновлюються технології, тим більше вільного місця буде потребувати смартфон для нормальної швидкої роботи. Не варто купувати пристрої з мінімальним обсягом навіть якщо ви не користуєтесь усіма функціями і хочете лише дзвонити. Краще дивитись на моделі, де хоча б 32 Гб внутрішнього сховища. Але для того, щоб впевнено користуватись і не хвилюватись, що скоро з’явиться сповіщення про нестачу вільного місця, краще обирати смартфони із більшим об’ємом.

Цікаво: Оптимальний обсяг оперативної пам’яті в смартфоні у 2022 році

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як відключити послугу «Скарбничка» в застосунку Приват24

Власникам карткових рахунків від ПриватБанку відома опція «Скарбничка». Вона дає можливість заощаджувати кошти різними способами, на вибір. Сервіс зручний...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -