Реклама

Стало відомо, яка ОС найбезпечніша для користування

Останні Новини

Більшість власників ПК намагаються встановити собі якісний антивірус, щоб не заразити пристрій страшними вірусами. Це правильно, але варто розуміти, що за безпеку також відповідає ОС. Саме із-за цього розробники постійно випускають оновлення, які, на перший погляд, не помітні звичайному користувачу. Хакери постійно вигадують щось нове, щоб проникнути на чужий ПК, а завдання розробників ОС виправляти вразливості, щоб це було неможливим. Отож, давайте дізнаємось, яка операційна система або ж версія Windows найбезпечніша для ПК.

Цікаво: Названо можливості, які може отримати операційна система Android 13

Не будемо довго тягнути та відразу скажемо, що Windows 10 рахується найкращою для користування в плані безпеки. Вона існує вже доволі давно та отримала достатньо оновлень, щоб виключити різні атаки хакерів та проникнення вірусів. Хоча тут також є декілька нюансів. Вона безпечна лише в тому разі, якщо завантажена з офіційного сайту, ліцензована та має увімкненими усі параметри безпеки. Якщо все це дотримано, то її дійсно можна без вагань встановлювати на свій ПК чи ноутбук.

Що ж можна сказати про Windows 11? Це нова версія ОС, яка вийшла всього 2 роки тому. Вона не отримала великої популярності, адже на той момент всі активно користувались ще старою 10 версією. На даний момент ситуація змінилась і Windows 11 стоїть у 15% користувачів. Її назвати безпечною важко. По-перше, вона не працює стільки часу, щоб розробники могли виправити усі виникаючі вразливості. По-друге, хакери ще не бралися за неї серйозно і не створювали масові атаки. Це говорить про те, що дана подія може відбутись в будь-який момент. Звісно, така інформація не змусить користувачів перейти назад на Windows 10, але задуматись все ж таки варто. Люди, які тримають на ПК багато важливої інформації, можуть встановити додатковий антивірус, який буде ще краще захищати все, але за нього доведеться платити гроші.

Через декілька років ситуація з Windows 11 зміниться і його можна буде вважати найкращим по усім параметрам (не лише по рівню безпеки). Але для цього розробникам краще трохи ще попрацювати над вразливостями та виправити усе остаточно.

Цікаво: Відомо, чому операційна система Windows 11 негативно впливає на накопичувачі

Перейдемо до Linux. Ця ОС ніколи не була дуже популярною. Є певний відсоток людей, які користуються нею на ПК, але вони можуть не турбуватись про свою безпеку. По-перше, система Linux не дуже поширена, тому хакери не бачать особливої потреби зламувати її та створювати складні віруси. Результату це не принесе. По-друге, ОС Linux встановлюють лише ті, що можуть у ній розібратись. Зазвичай це досвідчені користувачі, які роблять це з конкретними цілями. А таких людей не легко обдурити та вселити у їх ПК вірус. ОС Linux вразлива лише, наприклад, в системах розумного будинку. Справа в тому, що власники такої системи не сильно турбуються та не завжди оновлюють все. Хакери іноді намагаються її зламати, але надто хвилюватись з цього приводу також сенсу немає.

Ну й остання – Mac OS. Ця операційна система вважається більш захищеною та не вразливою до вірусів. Це так і є. По-перше, знову ж таки набагато менше людей використовують її в порівнянні з Windows. По-друге, розробники Mac OS практично не дають змоги користувачам встановлювати програми зі сторонніх джерел. Це можна робити лише з офіційних сайтів та магазинів. В цьому велика перевага, особливо для новачків.

Отож, який зробимо висновок? Щоб не постраждати від вірусів, потрібно дуже уважно та обережно встановлювати програми. Не варто використовувати для цього браузер та сумнівні сайти. Ну і не забуваймо, що практично будь-яка програма може містити вірус. Тому увімкнені параметри безпеки та активований антивірус повинен бути завжди.

Цікаво: Операційна система Windows 10X може бути готова вже цього року

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо смартфон з найкращим дисплеєм в 2021 році

Сьогодні було названо смартфон з найкращим дисплеєм в 2021 році і ним виявився нещодавно випущений смартфон компанії Samsung. Нещодавно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -