Home Новини сучасних технологій Starlink уклав першу угоду щодо Wi-Fi на борту літака

Starlink уклав першу угоду щодо Wi-Fi на борту літака

0

Вперше велика американська авіакомпанія використовує супутникову інтернет-систему SpaceX Starlink для забезпечення Wi-Fi під час польоту. 

У понеділок Hawaiian Airlines оголосила про партнерство, яке забезпечить безкоштовний високошвидкісний Wi-Fi з низькою затримкою для пасажирів. «Коли ми запустимо Starlink, ми отримаємо найкращі можливості підключення, які доступні в повітрі», — каже генеральний директор Hawaiian Airlines Пітер Інграм.

Цікаво: Перша країна домовилася з Ілоном Маском за інноваційний інтернет Starlink.

Угода обіцяє запропонувати пасажирам доступ до широкосмугового доступу в польоті зі швидкістю завантаження від 50 Мбіт/с до 150 Мбіт/с або вище, що набагато швидше, ніж поточна швидкість Інтернету в польоті, яка часто може досягати всього лише 1 Мбіт/с. «Ми чекали, поки технології наздоженуть наші високі стандарти щодо досвіду гостей, але це того варте», – додав Інграм.

Угода укладається лише через кілька днів після того, як постачальник послуг з літаків JSX, який працює в 13 містах США, також оголосив про плани використовувати Starlink. Delta Air Lines також підтвердила , що тестує Starlink. Тож не дивуйтеся, якщо послуга супутникового Інтернету SpaceX набуде все більшого поширення в авіаційній галузі. Однак SpaceX все ще має отримати схвалення від FCC, перш ніж вона зможе розпочати офіційну експлуатацію Starlink на літаках у США.

За даними CNBC, JSX прагне почати пропонувати доступ до Starlink у четвертому кварталі цього року, якщо не раніше . Hawaiian Airlines, з іншого боку, не почне встановлювати необхідне обладнання Starlink до наступного року на моделі літаків компанії, включаючи Airbus A330, A321 і Boeing 787-789.

Hawaiian Airlines планує пропонувати послугу Starlink під час рейсів між Гавайськими островами та США, Азією та Океанією, але не на коротких рейсах через острови. «Підключення до Інтернету буде безперешкодним, коли гості йдуть на борт, без реєстраційних сторінок чи платіжних порталів», – додали в авіакомпанії.

Цікаво: Відомо, як підключити супутниковий інтернет Starlink від Ілона Маска.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version