Реклама

Синхронізація історії чатів між мобільною та комп’ютерною версією Viber

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Viber – дуже популярний месенджер серед українців. Проте не всі користувачі мобільної версії додатку знають, що існує його декстопна версія. Функції в неї такі ж самі, тільки декому зручніше переписуватись на комп’ютері. Паралельно можна працювати. Оскільки інформація, збережена в Ваших переписках, буває багатьом важлива, то варто ту ж саму історію чатів мати і в Windows-версії Viber.

Для одних це – просто продовження діалогу, для інших – важливі фото, відео, голосові повідомлення чи просто необхідна інформація від Вашого співрозмовника. Коли Ви синхронізуєте дані обох версій Viber, то у Вас з’явиться можливість зберегти все необхідне на комп’ютері, почистивши після цього історію чатів, щоб вивільнити великі обсяги пам’яті на смартфоні.

Зручно, правда ж? З часом месенджери заповнюються. Фото, відео, різні привітання в переписках забирають гігабайти пам’яті, після чого смартфони починають підвисати. Аби цього не ставалося, зберігайте необхідне на Вашому ПК.

Далі ми опишемо Вам три способи синхронізації даних Viber між мобільною та комп’ютерною версіями. Перший спосіб – при першому встановленні Viber на комп’ютер, другий та третій спосіб – коли Viber раніше встановлений на ПК, якийсь час уже працює, але тільки зараз Ви захотіли його синхронізувати з основною програмою в смартфоні.

Цікаво: Українцям розповіли про можливості Viber щодо захисту конфіденційності в месенджері.

Перший спосіб

Для тих хто не знає – додаток, встановлений на смартфон є основним, і першим його на комп’ютер не встановиш, не маючи при цьому мобільної версії. Тобто, Viber Dekstop завжди вторинний.

Отже, спершу встановіть месенджер на смартфон. А якщо він у Вас вже є, то обновіть його до останньої версії. Це – необхідна умова для правильної синхронізації. Далі – дії в комп’ютері:

1. Відкриваємо магазин додатків Google Play, знаходимо Viber та завантажуємо програму на комп’ютер. Потім запускаємо її.

2. У Вас з’явиться вікно на екрані з написом «Ласкаво просимо» та запитанням «Чи є у Вас Viber в мобільному телефоні?» - натискаєте «Так».

3. Наступний запит – «Введіть номер телефону» - прописуєте цифри Вашого номеру та натискаєте кнопку «Продовжити».

4. Далі програма на комп’ютері покаже зображення з QR-кодом та запропонує його відсканувати смартфоном. Натискаєте кнопку «Відкрити QR-сканер» і поверніться до смартфону – необхідна камера має бути відкрита автоматично. Далі – відскануйте.

5. Після цього у вікні Viber з’явиться напис «Синхронізація повідомлень» з відповідною активною кнопкою та уже відкрита чиста програма фоном позаду. Натиснувши «Синхонізація», Ви запустите процес.

6. Якщо історія переписки у Вас велика, то необхідно буде зачекати певний час, щоб синхронізація завершилась - доки вікна, які розповідають про протікання процесу обміну даними, зникнуть з екранів смартфону та робочого столу ПК. Далі програми приймуть свій звичний вигляд, а всі Ваші чати, фото та інші файли відобразяться у Viber на комп’ютері. Користуйтеся задля Вашої зручності. Синхронізація на цьому завершена.

Далі ми опишемо два способи, як синхронізувати дані обох пристроїв, якщо це не робилося раніше.

Цікаво: Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше.

Другий спосіб – синхронізація через Viber на смартфоні

1. Відкрийте додаток на смартфоні. Далі, в чатах знизу натисніть на три горизонтальні полоси «Додатково».

2. В меню, що відкрилося обираєте «Параметри», або у декого «Налаштування» - в залежності від версії додатку.

3. Далі – обираєте вкладку «Обліковий запис» - «Комп’ютери та планшети». Далі Ви побачите Windows (PC). Торкніться «Деактивувати». Програма Вас ще раз перепитає про дію – підтвердіть повторно.

Таким чином Ви деактивуєте Viber у себе на ПК та видалите всі дані з нього. 4. Наступний крок – переходимо до Viber на комп’ютері. Програма відразу Вам покаже вікно, де буде написано «Поточна реєстрація більше не діє. Будь-ласка, скористайтеся майстром реєстрації» та кнопка «Продовжити». Натисніть її.

5. Після перезапуску додатку з’явиться вікно «Ласкаво просимо» та питання про наявність мобільної версії Viber – ми про це писали вище. Далі слідуйте інструкції першого методу, починаючи з пункту 2 і до завершення процесу синхронізації.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

Третій спосіб - синхронізація через Viber на компютері

1. Для цього необхідно відкрити додаток на ПК та натиснути на меню «Інструменти» зверху програми.

2. У переліку, що відкрився, оберіть «Параметри», в наступному меню – «Конфіденційність».

3. Там є розділ, який пропонує Вам «Деактивувати Viber на комп’ютері». Натисніть кнопку «Деактивувати».

4. Далі Вам прийде повторний запит на підтвердження Ваших дій з активною кнопкою «Відключити». Натисніть її.

5. Далі Viber на ПК автоматично перезавантажиться, та Ви так само побачите вікно з написом «Ласкаво просимо». Технологія синхронізації далі аналогічна, як і в першому способі – виконайте пункти 2-6, описані в ньому та користуйтеся усіма необхідними даними уже на ПК.

Надіємося, що після прочитання нашої статті, у Вас не буде проблем з відсутністю на ПК якихось необхідних файлів, чи то інформації, яка збережена в мобільній версії Viber. Описану вище необхідну синхронізацію Ви зможете зробити без проблем.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В Instagram відбулися великі зміни

В Instagram відбулися великі зміни. На головній сторінці з'явилися дві нові вкладки. Команда популярної соціальної мережі Instagram, що належить Facebook,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -