Home Новини сучасних технологій У жодному разі не діліться цією інформацією в соціальних мережах

У жодному разі не діліться цією інформацією в соціальних мережах

0

Продовжуємо тему соцмереж, а саме інформації, яку не варто розміщати в соцмережах та месенджерах. Знову ж таки, для захисту себе та своїх даних, краще утриматись, та не ділитись нижче переліченою інформацією.

Номер телефону

Викладаючи свій номер телефону в соціальних мережах, ви лише допомагаєте рекламним компаніям та шахраям поповнювати свої бази даних. Якщо вам надходить багато спам-дзвінків, рекламних дзвінків з пропозиціями покупки різноманітних товарів, то швидше за все, ви вже є в базі певних компаній. А враховуючи те, що в соціальних мережах ми вказуємо своє ім’я та вік, а також публікуємо дописи з нашими інтересами, то надаємо рекламних компаніям справді багато інформації про себе. Так само як і шахраям.

Адрес електронної адреси

Тут схожа ситуація із номером телефону, так як на пошту вам також можуть відправляти багато спам-листів та інших розсилок. Але ймовірна і гірша ситуація, а саме злом шахраями вашої електронної адреси, особливо якщо ви використовуєте ненадійний пароль. А далі уже все залежатиме від вмісту ваших листів, особливо якщо в них є скани ваших документів. В такому випадку можна справді потрапити в неприємну ситуацію.

Дата та місце народження

На основі цих даних стороння особа може дізнатись ваш номер паспорта, пенсійного чи страхового посвідчення.

Фотографії з геолокації

Особливо це стосується домашніх фотографій з даними геолокації. Зрозуміло, що таким чином зловмисники з легкістю дізнаються вашу домашню адресу.

Грамоти дітей

Звісно, багато батьків хочуть похвалитись досягненнями своїх дітей, але знову ж таки, на таких документах розміщені дані дитини – ім’я, прізвище, школа в якій навчається і навіть клас. Це також допоможе шахраям нашкодити вам.

Квитки на концерти

Якщо ви придбали квиток і одразу виклали його в мережу, є ймовірність, що хтось використає даний квиток для можливості свого входу на концерт. В редакторі фотографій зловмисник зможе змінити ваші дані на свої, відповідно пройти на концерт замість вас.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version