Home Новини сучасних технологій Українцям не рекомендують проводити тривалий час в смартфоні

Українцям не рекомендують проводити тривалий час в смартфоні

0

Смартфони, планшети, ноутбуки, ПК, смарт-годинники, фітнес-браслети — з чим з цього переліку ви незнайомі?! Швидше за все, що всі ці ґаджети ви вже бачили вживу і велика ймовірність, що більшу частину з них використовуєте в повсякденному житті. Хоча це й не дивно, на дворі 2021 рік, зараз без цих пристроїв жити майже неможливо, оскільки завдяки ним ми телефонуємо до своїх рідних, проводимо онлайн-зустрічі (Zoom, Google Meet, Microsoft Teams), знайомимося, розважаємося і взагалі проводимо майже все своє дозвілля. В даному випадку, ми підготували матеріал, який в тій чи іншій мірі стосується всіх нас. Зібравши достатньо необхідного матеріалу можна сказати, що українцям не рекомендують проводити тривалий час в смартфоні. У Вас може виникнути багато запитання, але давайте все по порядку. Нище ми назвемо основні причини, через які необхідно звести використання свого ґаджета до мінімуму.

1. Смартфони негативно впливають на психіку

Останні роки проводиться надзвичайно багато досліджень на тему впливу смартфонів на їх власників. Майже всі дослідження зводяться до того, що при інтенсивному використанні смартфона, рівень добробуту зменшується. Особливо це стосується молодих людей, які проводять надзвичайно багато часу в смартфоні.

2. Смартфони негативно впливають на зір

Українцям не рекомендують проводити тривалий час в смартфоні

Це досить серйозна причина, щоб зараз віднести свій смартфон в сусідню кімнату і піти прогулятися або зайнятися спортом. Чим небудь, аби подалі від смартфона.
Вже багато років відомо, що синє світло, яке випромінюють дисплеї, пагубно впливають на зір. Хоча багато виробників смартфонів розробляють спеціальні режими, щоб зменшити цей негативний вплив, проблема від цього меншою не стає.

Не варто забувати, що при активному користуванні смартфоном, виникає велика ймовірність захворювання короткозорості. Якщо у Вас закрадаються сумніви, то можете ознайомитися із детальним дослідженням на цю тему.

3. Смартфони роблять своїх власників схильними до депресії

Ще одне дослідження проводилося для виявлення негативного впливу на користувачів, які користуються смартфонами занадто багато часу. Дослідження проводилися на молодих людях, віком від 20 років і результати вразили науковців. Майже у всіх піддослідних користувачів виявився великий рівень депресії, стресу, тривоги та імпульсивності. Якщо Вам цікаво, то можете ознайомитися із цим дослідженням.

4. Смартфони викликають безсоння

Можливо ви й самі відчули на собі безсоння, але не могли зрозуміти чому так відбувається. Звісно, першою думкою було те, що випили занадто пізно каву, або ж на вулиці погода непідходяща і ще 1001 причина безсоння. Як виявилося, проблема могла бути ближче ніж очікувалося. Перед тим як спробувати заснути, ви, з великою ймовірністю, перевіряєте ел.пошту на смартфоні, Instagram, YouTube, Twitter або ж щось інше.

В чому ж тоді проблема?! Проблема заключається в тому, що наші очі влаштовані так, що в денний час вони поглинають синє світло від сонця, а ввечері, коли його не повинно бути, ми маємо засинати. Зараз же, наші очі поглинають синє світло з смартфонів, чим порушується циркадний ритм, який спонукає нас спати вночі і відчувати бадьорість в денний час.

5. Смартфони негативно впливають на живе спілкування

Пригадайте собі останнє застілля....Ви, в колі друзів, відпочиваєте в..смартфонах. Впевнений, що ситуація до болю знайома. Чому я про це?!

Смартфони забирають живе спілкування. Зараз набагато простіше переписуватися з кимось в соціальних мережах і на сайтах знайомств, ніж спілкуватися вживу. Смартфони не тільки негативно впливають на дружбу, а й на сімейні стосунки і батьківські.

На мою думку, це досить серйозна причина, щоб зменшити кількість часу в смартфоні.

6. Через смартфони люди забули як вирішувати конфліктні ситуації

Дивно?! Сумніваюся. Зараз “більшість конфліктів” перейшли в “онлайн”. Люди вміють писати гнівні та необгрунтовані коментарі в соціальних мережах, на ел.пошту, тощо. В той же час, в живому спілкуванні, коли починається конфлікт або ж розбіжність думок, всі просто залишаються з своєю думкою. При цьому конфлікт не зникає, а просто не вирішується.

7. Смартфони погіршують самооцінку

Це дійсно так. Подивіться на ту людину, яка показує всім, що в неї надзвичайно дорогий смартфон і подивіться на ту людину, в якої звичайний бюджетний смартфон. Різні?!

Не варто забувати, що зараз молоде покоління залежне від “Лайків” і статусу в соц. мережах, які дуже сильно впливають на молоду психіку.

8. Смартфони змінюють нашу осанку і руки

Черговий недолік тривалого використання смартфона. Ваша шия майже весь час в положенні вниз. Якщо деякий час посидіти/полежати/постояти, то виникне досить неприємний біль в шиї та спині. “Професійні” користувачі смартфонів також хворіють на “професійну” хворобу — “Текстова Шия”. Все це через те, що шия весь час нагнута до смартфона, що несе велике навантаження на шию і на спину.

З руками це взагалі окрема історія. На цю тему навіть проводилося дослідження і було введено термін “текстовий кіготь”. При тривалому використанні смартфона можуть виникнути неприємні болі, проблеми із сухожиллями, запалення і багато іншого.

9. Використання смартфона за кермом та під час прогулянок

При активному використанні смартфона втрачається концентрація. По тій причині, в багатьох країнах світу (в Україні також) користуватися смартфоном за кермом заборонено, оскільки це призводить до аварійних ситуацій.

Схожа історія із використанням смартфона під час прогулянки, або ж під час їзди на велосипеді. Хоча в таких випадках використання смартфона і не заборонене, але воно не рекомендується по тій причині, що ви не зконцентровані на тому, що відбувається навколо Вас. Це в свою чергу також може привести до травм.

10. Смартфони розносять бактерії

В даному випадку навіть непотрібно багато писати. Просто згадайте куди Ви ходите із своїм ґаджетом. Правильно, всюди. Навіть туди, де бактерій найбільше.

Однозначно, смартфони приносять багато проблем і це не тільки ці 10 пунктів, які описані вище. Варто не забувати, що всі технології впливають на наше психологічне, фізичне і соціальне життя. Якщо користуватися всіми ґаджетами і технологіями контрольовано, то їхні негативні наслідки будуть надзвичайно мізерними. Важливо все контролювати і не забувати, що соціальне життя відіграє в нашому житті надзвичайно важливу роль.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version