Home Новини сучасних технологій Українці в небезпеці: шахраї активно зламують акаунти в Facebook

Українці в небезпеці: шахраї активно зламують акаунти в Facebook

0

Активне використання кожним із нас соцмереж постійно зростає. Відповідно до цього, зростає і можливість шахрайських дій в нашу сторону. Останнім часом багато зловмисників спрямовують свої дії на злам та привласнення собі чужих акаунтів Facebook. Звісно, дані акаунти в подальшому послужать їм площадкою для заробітку.

Після зламу облікового запису, шахраї спробують монетизувати їх. Яким чином це відбувається? Найперше, вони запропонують вам викупити в них ваш же ж аккаунт за відповідну суму грошей. Також вони спробують шантажувати вас особистою інформацією, отриманою із вашого облікового запису або намагатимуться отримати доступ до банківського рахунку за допомогою мобільного банкінгу. Досить часто, шахраї після привласнення вашого облікового запису, надсилають повідомлення вашим друзям з проханням позичити гроші, і багато з них справді можуть відправити кошти не зв’язавшись з вами особисто.

Окрім цього, зловмисники можуть відправити вашим друзям посилання, відкривши яке, на пристрій вашого товариша може бути завантажене шкідливе програмне забезпечення. Інколи перейшовши по таких посиланнях на певний сайт, він може запросити ваші особисті дані чи дані банківської картки, тощо.

Отож, ми виділили три способи, як захистити себе від шахраїв в соцмережах:

  • використовуйте різні паролі для різних соцмереж;
  • очищуйте провокаційну інформацію з месенджерів та соцмереж, не залишайте зловмисникам матеріалів для можливого шантажу;
  • не відкривайте невідомі вам посилання.
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version