Home Новини сучасних технологій Українцям категорично не рекомендують купувати техніку в розстрочку

Українцям категорично не рекомендують купувати техніку в розстрочку

0

Досить часто бувають випадки, що хочеться придбати певний пристрій, але суми не вистачає для повної оплати покупки. В більшості випадків, магазини можуть запропонувати розстрочку, яка набагато вигідніша за кредит. Як завжди, не так все просто і гладко, як може здаватися на перший погляд, тому українцям категорично не рекомендують купувати техніку в розстрочку і на це є 5 причин.

Розстрочка за ціною кредиту

Досить часто консультанти магазинів електроніки стараються максимально швидко продати той чи інший товар і пропонують вигідну розстрочку на товар, забуваючи сказати, що це буде кредит.

Вони максимально акцентують увагу на тому, що за товар не буде ніяких переплат, не буде ніяких відсотків та багато інших гарних розмов, лиш би ви підписали договір. Зазвичай при складанні таких договорів, маленькими шрифтом буде повідомлятися про %.

В даному випадку, проблемою є те, що якщо ви підписали договір і помітили всі приховані деталі тільки вдома, то вам все рівно прийдеться оплатити всі відсотки. Навіть якщо ви повернете товар, ніхто вам не поверне моральне відшкодування або щось інше — договір підписаний.

Неякісні пристрої для розстрочки або товари з вітрини

Раніше ви могли помітити, що в магазинах розстрочку пропонують не на всі товари, а лише на деякі. Причиною цього є те, що таким чином магазин старається максимально швидко позбутися товару, який вже затримався в магазині, або ж він був на вітрині і вже не першої свіжості.

У тих випадках, коли вам силоміць пропонують певний смартфон або інший ґаджет, та ще й в розстрочку, варто задуматися над можливістю обману. Перед тим, як погоджуватися на такі “вигідні умови”, необхідно промоніторити ціну цього пристрою на ринку та оцінити його на механічні ушкодження.

Всі переплати вже включені у вартість пристрою

Якщо вам здається, що ви не переплачуєте за розстрочку, то це не так. Зазвичай магазини закладають в ціну пристрою і відсотки, та й всі можливі ризики. Чому в магазинах так роблять? Відповідь проста — оплату відсотків банків вони кладуть на ваші плечі + дорожчі пристрої швидше беруть в розстрочку.

Різні цінники

Також частий вид обману покупців в магазинах електроніки. Біля кожного пристрою, який пропонують в розстрочку, можна побачити два цінника — один з повною вартість, а інший із щомісячним платежем.

В більшості випадків, потенційний покупець подивиться на суму щомісячного платежу і, якщо він підходить, то погоджується на розстрочку. Зазвичай, сума, яка розділена на щомісячні платежі значно перевищує одноразові суми для оплати.

Необхідність додатково витрачати кошти

Зазвичай, “вигідною” умовою розстрочки може бути покупка додаткових аксесуарів до смартфона, на суму, яка не менше 10% і більше. Така умова вигідна тільки магазинам, оскільки за ті самі аксесуари ви будете переплачувати достатньо велику суму.

Підсумки

Найперше, не рекомендується взагалі купляти пристрої в розстрочку, або кредит, оскільки переплати будуть не варті того пристрою. Краще зачекати 1-2 місяця і придбати товар за власні кошти і зразу.
У випадку, якщо ви вирішили брати товар в розстрочку, добре підрахуйте всі можливі витрати, щоб не дати себе обманути при оформленні договору.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version