Home Новини сучасних технологій Українцям назвали 5 найчастіших помилок при користуванні банкоматом

Українцям назвали 5 найчастіших помилок при користуванні банкоматом

0

З банкоматами українці знайомі досить багато часу і всі знають його функціонал. Зараз їхня популярність зменшується серед молоді, оскільки вони використовують NFC для оплати в магазинах і їм нема потреби знімати гроші з своєї картки. Зараз же, українцям назвали 5 найчастіших помилок при користуванні банкоматом, особливо це стосується людей, які знімають гроші часто і під “нуль”.

Заборонено вводити який-небудь ПІН-код, якщо ви забули свій

Запам’ятайте, що у вас є обмежена кількість спроб введення пін-коду, а саме 3 спроби. Після третьої спроби ваша картка блокується і банкомат її вже не поверне. У випадку, якщо ви не впевнені в правильності свого пін-кода, можете ввести його один раз для перевірки. Якщо він не вірний, то рекомендується прийти в відділення свого банку із документами і вже там змінити пін на новий.

Не можна брати забуту кимось карту в банкоматі

Якщо ви підійшли до банкомату і побачили, що в ньому є картка, не витягайте її і не використовуйте. Тут можуть бути два варіанти:

1. Це заблокована карта попереднього користувача банкомату
2. Це шахрайська схема

Якщо це шахрайська схема, то до вас підійде “власник” цієї картки і буде розказувати, що ви в нього з картки зняли велику суму. Також можуть з’явитися “свідки”, які це підтвердять.

Якщо побачили картку в банкоматі і власника не видно, то зателефонуйте на гарячу лінію і попередьте їх про такий випадок.

Не дозволяйте людині після вас в черзі, близько підходити до вас

Можливо, ви вже були в такій неприємній ситуації, що до вас тиснулися ті, хто після вас в черзі. Просто попросіть їх відійти на безпечну відстань і все. Якщо людина не виконала ваше прохання, просто перестаньте користуватися банкоматом і знайдіть інший.

Досить часто шахраї таким чином дізнаються ваш пін-код картки. Також можливий випадок, що після вас в черзі стоїть людина з відсутністю елементарного виховання, відповідно, вона все рівно не зрозуміє і не виконає вашого прохання.

Не можна вставляти свою карту, якщо там є незавершена операція

Інколи можлива ситуація, що ви підійшли до банкомату, а там є незавершена операція. Перед використанням банкомату завжди натискайте на “Скасування” або “Завершення”. Невідомо, хто і для чого незавершив свою операцію.

Не треба відмовлятися від друку чека

Ніколи не відмовляйтеся від друку, оскільки досить часті випадки, що під час видачі коштів стається програмний збій. Після такого, важко довести банку, що ви дійсно отримали всю необхідну суму, або навпаки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version