Home Новини сучасних технологій Відомо, чому українці масово відмовляються від паперових грошей

Відомо, чому українці масово відмовляються від паперових грошей

0

Статистика останніх двох років говорить про те, що українці все менше використовують паперові гроші і більше надають перевагу електронним. Минулий рік взагалі став рекордним для електронних грошей і на це вплинула світова ситуація, яка змусила українців більше сидіти вдома і замовляти більшу кількість товарів та послуг в онлайні. Сьогодні ми розкажемо, чому українці масово відмовляються від паперових грошей.

Пандемія

Як ми писали вище, пандемія і її наслідки позитивно вплинули на ринок електронної торгівлі. Ситуація, в якій опинилася наша країна, виявилася непроста для всіх, але онлайн-бізнес в даному випадку пішов тільки вгору. Завдяки платежам онлайн, всі змогли роплачуватися за товари, послуги і доставку за допомогою своїх карток, що дійсно дуже зручно і не вимагає зайвого контакту з іншими людьми.

Розвиток онлайн-банкінгу

Онлайн-банкінг в Україні досить швидко розвивався останнє десятиліття і тому не дивно, що більшість українців з легкістю перейшли на оплату за допомогою електронних грошей. В цьому плані, Україна набагато випереджає багато європейських країн, де оплата онлайн відбувається не так швидко, як в нас.

Зараз оплата відбувається моментально і нема потреби очікувати по декілька днів. Також за допомогою онлайн-банкінгу можна здійснювати комунальну оплату, отримувати перекази, платити за різноманітні послуги і тому подібне. Необхідність відвідувати відділення банку звелася до мінімуму.

Поширення пристроїв з NFC

Так, це ще одна важлива причина відмови від паперових грошей. Смартфонів, фітнес-браслетів, смарт-годинників з підтримкою NFC вже достатньо. Просто необхідно прив’язати свої банківські карти до свого ґаджета і все, просто оплачуєте без зайвих проблем. Нема необхідності в готівці, картках, пін-кодах і тому подібного.

Кешбек

Кешбек можливо і не найголовніша причина переходу до електронних грошей, але вона також зіграла важливу роль. Багато банків пропонують вигідний кешбек за використання для оплати банківських карток. Можливо, що сума і не виходить надзвичайно велика, але все залежить від того, скільки покупок в місяць ви робите.

Немає потреби возитися з копійками

Відсутність готівки пришвидшує процес оплати. Вам не потрібно перераховувати готівку, потім чекати того ж від продавців, а потім з решою та сама історія. Багато зайвих рухів. При оплаті електронними грошами, відсутня решта і дрібні гроші + це набагато швидше.

Дивлячись на все це, стає зрозумілим, що в найближчі декілька років готівка поступово почне виходити з обігу, але очікувати на повну відмову від готівки не варто. В найближчі десятиліття в Україні цього не відбудеться.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version