Реклама

Українцям розповіли, які бувають хитрощі у договорі із банком та на що варто звертати увагу

Останні Новини

Звертаючись за якоюсь послугою до банку, майже у всіх випадках потрібно підписати договір. Люди влаштовані таким чином, що їм просто лінь читати всі пункти та шукати чи не вигадали там щось працівники банку невигідного для клієнта. Всі знають про те, що майже 100% людей не читають жодного рядка із договору, навіть свої дані не завжди уважно перевіряють. Чи правильно так робити чи ні?

Не знаємо, але є декілька причин, чому люди не ознайомлюють із умовами. Ну по-перше, договір завжди дуже великий та написаний незрозумілою мовою. Той хто захоче хоча б переглянути швидко, просто не зрозуміє про що йде мова, а для повноцінного вивчення потрібні будуть години. По-друге, в договорах є певні пункти, де банк може схитрувати, але для цього потрібно знати де їх шукати, звичайна людина цього не знає. Та і потрібно враховувати те, що у випадку якщо ви знайдете якийсь незрозумілий або підозрілий пункт, то ніхто вам його не замінить. Працівник банку розведе руками і скаже, що це стандартна процедура для всіх.

Все, що ми написали вище, не означає, що можна ставити підпис кругом де вас просять, не ознайомившись абсолютно із інформацією. Читати завжди потрібно! Для більшого переконання, пропонуємо дізнатись чи хитрують взагалі банки у договорах та як вони це роблять.

Не можна однозначно стверджувати, що банки хитрують або ж не хитрують. Це питання досить тяжче. Що можна сказати точно, так це те, що жоден банк не створює спеціально поганих умов для клієнтів. Кожен написаний договір проходить юридичну перевірку. Банк може якось постаратись обійти закон, зробити щось собі на користь, але обдурити клієнта не стоїть за мету у банків.

Бувають випадки, коли співробітник банку не говорить про якісь деталі. Наприклад, про комісію чи про плату за обслуговування, чи інші умови. Інколи, це може бути через те, що він просто забув або вважає це зрозумілим само собою і не потребує пояснення. Або ж трапляється інколи, що робітник банку сам може не розуміти якийсь пункт договору, тому просто упустити його і не пояснити. Різне буває у роботі.

Цікаво: Робота ПриватБанку під час воєнного стану. Що змінилось?

Якщо ви дуже боїтеся, що вас надурять, то читайте уважно умови договору. Щоб не витрачати на це багато часу у відділенні, можна із деякими ознайомитись в інтернеті на офіційному сайті. При підписанні хоча б коротко ознайомтесь із написаним, а якщо вам саме в той момент здасться щось підозрілим, не забувайте і не стидайтесь ставити питання, навіть якщо їх багато. Працівник банку повинен дати відповідь на усе, що ви просите і пояснити все максимально доступно. І варто точно запитувати чи може банк самостійно без згоди змінювати умови. Це те, що потрібно знати.

Отож, якщо ви зіткнулись із проблемами у договорі від банку, не варто звинувачувати лише саму установу.

Відповідальність про ті чи інші дії лежить лише на вас. Ви самі маєте завжди піклуватись про свій комфорт та безпеку, не перекладайте це на інших чужих людей. Завжди перечитуйте договір, перепитуйте усе, що вам не зрозуміло, читайте перед тим умови в інтернеті. Якщо виконувати такі елементарні, обов'язкові дії, то ви ніколи не зіткнетесь із хитрощами зі сторони банку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Microsoft скоро представить Surface Laptop та оновлений Surface Pro X

Очікується, що Microsoft оголосить про нові продукти наступного місяця, але в недавньому звіті говориться, що ми отримаємо лише два...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -