Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, як повернути вкрадений смартфон

Українцям розказали, як повернути вкрадений смартфон

0

Чи є можливість повернути вкрадений смартфон? Питання досить складне, так як раніше це було справді неможливим. Зараз, якщо ваш пристрій працює на операційній системі Аndroid чи iOS, це стає в рази реальніше. Саме сучасні ґаджети уже мають встановлені в собі програми відстеження, тобто трекінгу. Навіть якщо у вас вони не встановлені виробником, ви можете зробити це самостійно.

Такого типу програми надають можливість власнику смартфона відстежити останнє місце, де було ввімкнено телефон за допомогою сайту розробника чи виробника пристрою. Рекомендується при встановленні таких програм самостійно, перевести її у прихований режим, таким чином зловмисник не помітить її, принаймні одразу.

Звісно, при крадіжці вашого смартфону варто звернутись у поліцію, так шанси повернути ваш пристрій зростуть. Кожен телефон має свій унікальний ідентифікаційний номер-IMEI. Навіть якщо зловмисник змінить SIM-карту, оператор мобільного зв’язку буде бачити номер IMEI. Особисто Вам таку інформацію ніхто не розкриє, але якщо буде запит із поліції, то їй буде розкрита інформація про особу, яка використовує ваш пристрій.

А ще, деякі виробники смартфонів, наприклад Apple, Samsung, надають можливість дистанційного блокування пристрою. А також можливість виведення на екран попередження про необхідність повернути вкрадене. Але чи злякає це зловмисника, гарантії немає.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version