Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, що робити, якщо вкрали кошти з вашого банківського рахунку

Українцям розказали, що робити, якщо вкрали кошти з вашого банківського рахунку

0

В даній статті ми розглянемо основні рекомендації експертів у сфері банківської сфери щодо дій, які потрібно здійснити при викраденні коштів з вашої банківської карти.

Найперше, при виявлені крадіжки потрібно зразу ж повідомити банк про дії, які ви не здійснювали. Повідомити можна як через відповідний додаток, так і зателефонувати в банк особисто. Тут найкращим варіантом буде одразу заблокувати банківську карту із подальшим її перевипуском.

Щодо повернення викрадених коштів, то варто звернутись в поліцію та скласти заяву у банку про повернення коштів. Зазвичай такі заяви розглядаються протягом 30 днів і мають позитивний результат за певних умов. До даних умов відноситься повідомлення про неправомірні дії протягом доби з моменту їх здійснення та нерозголошення особистих даних. В останньому мається на увазі повідомлення стороннім особам ПІН або CVC-коду, або зберігання цих даних разом із карткою (якщо вона була втрачена).

Після рішення банку, якщо вам відмовлено в поверненні кошті, ви можете запросити письмовий запит із обґрунтування цього рішення. Якщо ви з ним не згідні, надалі можна звертатись у суд.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version