Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, як зловмисники можуть дізнатись баланс вашої банківської картки

Українцям розказали, як зловмисники можуть дізнатись баланс вашої банківської картки

0

І знову тема стосується шахраїв у банківській справі, а саме яким чином зловмисники можуть дізнатись баланс вашої банківської картки. Звісно, найпростішим способом є соціальна інженерія, що спрямована на отримання даних тримача картки особисто. В даному випадку не рекомендується використовувати банківські додатки в людних місцях, так як шахрай з легкістю зможе їх просто підглянути.

Така ж ситуація із банкоматами, коли проводите операції із карткою, слідкуйте, що б сторонні люди дотримувались дистанції та не слідкували за вашими діями з-за спини. Так як в таких випадках найлегше записати ваш номер картки та залишок коштів на балансі.

Інший спосіб полягає в пошуку шляхів через додатки, а саме через помилки в онлайн-банкінгу. Окрім помилок в основних банківських додатках, шляхи розкриття даних рахунків користувачів шахраї можуть знайти і в супутніх банківських додатках. Наприклад, це можуть бути додатки чи сервіси розроблені лише для переказу коштів з картки на картку.

При користуванні таким сервісом, ви вводите дані своєї картки та необхідну суму переказу, відповідно до чого отримуєте повідомлення про наявність таких коштів на рахунку або відхилення операції в самому сервісі.

Це один із найпоширеніших методів зі сторони шахраїв для визначення номеру чи балансу картки сторонньої особи. Знову ж таки, убезпечити себе в даному випадку самостійно неможливо, так як тут за безпеку повинен відповідати банк.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version