Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чи може банкомат Приватбанку видати фальшиві гроші

Українцям розповіли, чи може банкомат Приватбанку видати фальшиві гроші

0

Останнім часом можна зустріти новини про те, що банкомати (різних банків) видають фальшиві гроші, а термінали приймають такі ж гроші. Скажемо так, вірити цій інформації особиста справа кожного, але піддавати її сумнівам варто. Ми також вирішили розібратися в цій ситуації, та розповісти, чи може банкомат ПриватБанку видавати фальшиві гроші. Причиною вибору ПриватБанку стала тільки його популярність серед населення та загальна кількість їхніх банкоматів.

Так ось, як ми писали вище, в інтернеті можна зустріти інформацію про те, що банкомати видають фальшиві гроші і таким чином обманюють населення. Щоб розібратися з цим твердженням, варто взяти до уваги принцип роботи банкомату та ймовірну причину видачі такої готівки.

Насамперед варто розуміти, що гроші в банкомат потрапляють тільки двома способами, де першим є завантаження готівки інкасаторами, а другим способом (в нових банкоматах ПриватБанку) самими користувачами при поповненні карток через банкомат.

Українцям розповіли, чи може банкомат Приватбанку видати фальшиві гроші
Внесення купюр в банкомат ПриватБанку

В першому випадку, перед тим, як інкасатори отримують готівку для завантаження в банкомати, їх (готівку) перевіряють, рахують та упаковують касири банку в спеціальні опломбовані мішечки. Після цього, все упаковане та розписане на папері, передається інкасаторам, які в подальшому розвозять готівку по всіх банкоматах.

Так ось, можливо ви і не дооцінюєте роботу касирів, але на них лежить відповідальність за перевірку всіх купюр на фізичні пошкодження та легальність, тобто оригінальність. Якщо ви звертали увагу, то при обміні валют або ж поповненні карт у відділеннях, вони по декілька разів перевіряють та перераховують всі купюри, щоб в майбутньому уникнути неприємностей із потраплянням в обіг фальшивих купюр. Відповідно до цього, ймовірність потрапляння фальшивих купюр в банкомат ПриватБанку майже рівна 0.

Тепер наступний спосіб, яким купюри потрапляють в банкомат, а саме через банкомати, в яких можна поповнювати карти. Так, можливо хтось і спробує поповнити банкомат такими купюрами, але шанс, що з цього щось вийде неймовірно мізерний. Причина очевидна, всі сучасні банкомати обладнані спеціальним обладнанням, яке перевіряє кожну внесену купюру всіма можливими способами і якщо виникне підозра, що купюра не справжня, її або затримає банкомат або ж просто не прийме. Відповідно, шанс, що в банкомат таким способом потрапить фальшивка також мала.

Сучасний банкомат ПриватБанку

Як ми писали вище, шанси отримати фальшиві гроші неймовірно малі, але ймовірність все-таки є. В даному випадку варто взяти до уваги тільки три ситуації, в яких фальшивка потрапить в банкомат і він її видасть:

  1. Помилка касира, а саме неуважність під час перевірки готівки.
  2. Свідоме завантаження фальшивих грошей в банкомат.
  3. Технічний збій в роботі банкомату, як при прийманні готівки так і при видачі.

В перших двох випадках причиною стає людський фактор, а в третьому - суто технічний. Хоча ймовірність отримати фальшивку в банкоматі й присутні, вона неймовірно мізерна, тому хвилюватися за це не варто. Також не варто забувати, що ПриватБанк один з найбільших банків України, тому такі проблеми, як фальшива готівка, для них несвоєрідна.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version