Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо топ 3 помилки, які роблять українці біля банкоматів

Названо топ 3 помилки, які роблять українці біля банкоматів

0

Ми весь час говоримо про те, що користувачів банківськими картками стає все більше, при цьому відділень усіх відомих нам банків стає менше. Досить цікава статистика. Відповідно до цього, користувачі почали більше знімати готівки в банкоматах, особливо якщо планують якусь поїздку. Якщо ви вирішите зняти готівку перед вихідними або ж у дні виплати зарплат на підприємствах, це буде складно, так як черги в такі дні дуже великі. І саме в таких ситуаціях користувачі банкоматами допускають найбільше помилок та не дотримуються рекомендацій щодо зняття готівки. Як наслідок, втрачають свої кошти, або ж вплутують себе у інші проблеми. Зараз буде названо топ 3 помилки, які роблять українці біля банкоматів.

Перша помилка – брати з банкомату чужу картку чи гроші. Ніколи не беріть банківську картку, яку залишив попередній клієнт в банкоматі. В такому випадку рекомендується почекати, доки банкомат її забере назад, або ж при можливості покликати співробітника банку. Якщо ви візьмете чужу банківську картку, вас легко зможуть звинуватити в шахрайстві, а доводити, що у вас не було поганих намірів, доведеться довго. Та ж ситуація із чужими коштами із банкомату. Інколи користувачі автоматично забирають картку, не дочікуючи на видачу готівки. Дочекайтесь поки банкомат візьме їх назад, адже така ситуація уже буде розцінюватись як крадіжка. Тобто знову зайві клопоти.

Названо топ 3 помилки, які роблять українці біля банкоматів
Фото:dniprograd.org
Банкомат ПриватБанку

Друга помилка – знімати кошти із чужої картки. Із такою ситуацією точно стикались багато із нас, коли старші люди просять зняти їм певну суму грошей із картки. Правда така ж ситуація можлива і з молодими людьми чи іноземцями. Загалом, таку допомогу може надати працівник, вірніше проконсультувати їх, але точно не ви. Чому, це ж просто допомога? Не зовсім, таким чином працюють і шахраї, які через вас намагаються зняти кошти із чужої картки. Хоча інколи таким можуть займатись і родичі власника картки, які дізнались його пароль. Знову ж таки, вас легко звинуватять в шахрайських діях.

Третя помилка – починати операцію без завершення попереднього сеансу. В даному випадку ви легко можете втратити свої кошти, і справа може бути як в шахраях, так і в звичайних користувачах. Якщо ви починаєте працювати із банкоматом, перевірте чи завершився сеанс попереднього клієнта, адже можлива ситуація, що певна його операція не завершена, а після того, як ви вставите свою картку та введете пін-код, ваші кошти підуть за призначенням попереднього користувача. До прикладу, на поповнення мобільного телефону. Тут повернути кошти практично неможливо, адже процедура відбулась за всіма правилами.

Також нещодавно було названо функцію банкоматів Приватбанку, від якої були б в захваті всі клієнти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version