Реклама

Українцям розповіли, чи можуть шахраї взяти на них кредит

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Люди часто жартують про те, що хтось може взяти кредит, якщо загубити або залишити в не надійному місці паспорт. Жарти жартами, а таке дійсно може статись. Проблема в тому, що зараз існує дуже багато організацій, які готові видати кредит будь-кому. Для цього не потрібно нічого, крім паспорта та рахунку. Суми вони дають невеликі, але від цього ситуація не стає краща. По суті, усі, хто має фото вашого паспорта, можуть скористатись ним не на вашу користь.

Організації такого типу займаються мікрофінансуванням. Проблема в тому, що вони не вимагають великого пакету документів для отримання грошей. Вистачить паспорта та ще одного документа для підтвердження особистості. Жодних довідок з інформацією про доходи їм не потрібно. Це не банк, який все детально вивчає. Таким мікрозаймам важливо лише, щоб у них взяли кредит і все. Суми вони дають не дуже великі, а от проблем створюють вдосталь.

Цікаво: Розкрито нову схему шахраїв та відомо, як від неї вберегтись.

Процедура оформлення займу може проходити навіть в онлайн формі. Тобто ви заходите на сайт організації, прописуєте всю інформацію в потрібних полях і все. Останнім часом, в зв'язку з великою кількістю шахраїв, почали вимагати ще фото з паспортом, щоб пересвідчитись, що особа і там, і там одна.

Бували випадки, коли зловмисники клеїли в знайдений паспорт свою фотографію і йшли брати кошти. А найгірше те, що спеціалісти, які надавали кредити, були готові все одно оформити всі документи за певну винагороду.

Кожна людина може в інтернеті перевірити свою кредитну історію. Якщо ви там побачите щось підозріле, то відразу йдіть у поліцію. Адже за усі дії такого роду на шахраїв чекає кримінальна відповідальність.

Намагайтесь тримати документи, а особливо паспорт, в надійному місці та користуватись лише по потребі. Тоді з вами не станеться ніяких страшних ситуацій.

Також нещодавно ми розповідали, чому шахраї телефонують і мовчать в слухавку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 6 корисних функцій смартфона, якими мало хто користується

Зараз велика кількість людей використовують смартфони і в даному випадку, це або Android – смартфони або iPhone. Хоча в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -