Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як пенсія та заробітна плата можуть зникнути з банківської карти

Українцям розповіли, як пенсія та заробітна плата можуть зникнути з банківської карти

0

Останнім часом все частіше зустрічаються новини, що з кредитних та дебетових банківських карток зникають кошти. Найчастіше, скарги надходять саме від власників дебетових карт, а саме карт для виплат і зникають зазвичай пенсії, заробітні плати та особисті кошти. Зараз же розповімо, як пенсія та заробітна плата можуть зникнути з банківської карти.

Протягом останніх 2-3 місяців, клієнти ПриватБанку часто стикаються з такою проблемою, як неочікувані списання коштів з рахунків і часто, дебетові карти "заганяють" в мінус. В деяких випадках, таке трапляється через технічні проблеми з банком (підтвердженням цьому є останні технічні проблеми в Приват24).

Так ось, якщо відкинути варіант із технічними проблемами, то залишається тільки один спосіб, за допомогою якого можуть списати кошти із заробітної та пенсійної банківської карти - овердрафт.

Якщо вам незнайомий такий термін, як овердрафт, то це можливість заплатити з дебетової карти більше, ніж на ній доступно коштів. Скажемо так, це чимось схоже до кредиту, але з різницею в тому, що овердрафт обходиться дорожче, ніж кредит. Також його повертати необхідно в максимально короткі терміни, та ще й з високими відсотками.

Формально овердрафт можна розділити на два види, а саме добровільний та технічний. Добровільний овердрафт полягає в тому, що користувач банківської карти свідомо розраховується своєю дебетовою картою, знаючи, що вартість покупки перевищує ту суму, яку він має на балансі.

Технічний овердрафт набагато цікавіший, оскільки клієнт не здогадується про нього і банківська карта просто "заганяється" в мінус в автоматичному режимі.

Для прикладу розглянемо ситуацію. У вас кожного місяця відбуваються списання коштів за ту чи іншу послугу і в один "прекрасний" день, на вашому балансі було недостатньо коштів для списання запланованої суми. В такому випадку, списання може статися і для вас активується технічний овердрафт.

Щоб уникнути такого списання особистих коштів, пенсій та заробітних плат, завжди розраховуйтесь банківською картою тільки в тих випадках, коли на балансі доступна певна сума, якої буде достатньо для оплати. Таким чином, ви не заженете себе в борг по картці, який прийдеться повертати в будь-якому випадку.

Також нещодавно, українцям розповіли, як не потрапити в пастку, знімаючи гроші в банкоматі

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version