Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як правильно економити та планувати свої витрати

Українцям розповіли, як правильно економити та планувати свої витрати

0

Сімейний бюджет та його планування сьогодні досить актуальне питання в багатьох родинах. Та й в загальному, правильне планування у розрізі доходи-витрати, допоможе вам почуватись впевнено у будь-яких фінансових ситуаціях. Так давайте сьогодні поговоримо про економію та загалом систему фінансового планування.

В даному питанні основне зрозуміти, що економія не полягає в повній відмові від певних статей витрат чи урізанні їх уже при закінченні коштів, а суть її стосується зміни ваших фінансових звичок. Ми рекомендуємо при плануванні вашого сімейного бюджету дотримуватись певних рекомендацій:

  • покупки повинні бути продуманими, відмовтесь від миттєвих та імпульсивних покупок;
  • не рекомендується брати кредити, особливо це стосується речей, в яких немає нагальної потреби;
  • завжди ведіть облік свої доходів та витрат, і створюйте певний їх запас.

Звісно, ви можете сказати, що ці рекомендації занадто прості та всі про них знають. І з однієї сторони так, проте користуються ними одиниці і сьогодні більшість українців просто живуть від зарплати до зарплати, і це в кращому випадку. Бувають ситуації, що кошти закінчуються ще до отримання заробітної плати на наступний місяць, а відкладених коштів немає. А відповідь на питання «куди витрачено кошти?» можуть надати лише одиниці.

При веденні сімейного бюджету варто скласти список необхідних витрат за категоріями типу їжа, проїзд, комунальні платежі, тощо. Також ви можете завантажити уже готові додатки на смартфон, які значно полегшать вам цю задачу. Тут уже все залежатиме від ваших вподобань. За допомогою такого планування, ви з легкістю визначити, куди найбільше витрачається грошей та чи справді в цих речах є така потреба. І уже на основі цього, зможете правильно розприділити свої витрати відповідно до отримуваного доходу. Загалом, фінансове планування дозволяє зекономити до 30% наявного в вас бюджету.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version