Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як шахраї крадуть гроші через мобільний банк

Українцям розповіли, як шахраї крадуть гроші через мобільний банк

0

Чим більше погіршується фінансова ситуація в українців, тим частіше на них полюють шахраї. За останні декілька років, шахраї придумали велику кількість методів, за допомогою яких могли отримати доступ до наших фінансів. Якщо врахувати той факт, що технології продовжують стрімко розвиватися, не дивно, що шахраї також знаходять нові способи отримати доступ до наших мобільних банків. Сьогодні ж українцям розповіли, як шахраї крадуть гроші через мобільний банк.

В Україні мобільний банкінг розвинений дуже добре, але не позбавлений багів (як і будь-які інші додатки), чим шахраї уміло користуються. На даний момент відомо, що найпопулярнішим багом в мобільному банку є відсутність перевірки на отримання прав адміністратора (root-прав) на пристроях користувачів. Іншою популярною вразливістю таких додатків є те, що в них слабке шифрування передачі даних між смартфоном користувача та серверами банку.

Ще одною популярною лазівкою серед шахраїв (яких вже можна назвати хакерами) вважається вразливість, яку вони знаходять у відкритому коді мобільного банку — аутентифікаційні дані.

Іншою популярною схемою для обману вважається підміна сертифікату пристрою, який вони встановлюють на пристрій жертви. Таким чином, при кожному грошовому переказі, жертва відправляє кошти зловмиснику, а не отримувачу.

Серед іншого, шахраї також навчилися перехоплювати смс із кодами підтвердження та паролями. Цей метод вважається досить дорогим (для шахраїв) і вони рідко його використовують на тих жертвах, де вони не впевнені в кількості коштів на банківському рахунку.

Традиційно, українцям не рекомендують ділитися своєю конфіденційною інформацією в інтернеті, і тим більше, повідомляти дані для входу в мобільний банк та пін-код своє картки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version