Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як захистити свій смартфон із безконтактною оплатою від викрадення коштів

Українцям розповіли, як захистити свій смартфон із безконтактною оплатою від викрадення коштів

0

Із популяризацією використання мобільного банкінгу та безконтактної оплати за допомогою смартфона, багатьох користувачів цікавить питання можливості викрадення їх коштів із смартфона та як цього уникнути. Сьогодні ми розглянемо можливі варіанти такого типу крадіжки коштів та запропонуємо варіанти захисту.

Перший спосіб, за якого можливе викрадення ваших банківських даних та коштів через смартфон – це потрапляння вашого ґаджета з функцією безконтактної оплати в руки шахраїв. В таких випадках, зловмисники та й навіть недобросовісні громадяни, здійснюють покупки за допомогою вашого ґаджета на невеликі суми, відповідно оплачують їх безконтактно за допомогою систем Apple Pay чи Google Pay. Для викрадення більших сум, смартфон потрібно буде активувати, відповідно для зменшення нанесеної вам шкоди, рекомендується встановлювати пін-код для розблокування пристрою, різноманітні ключі чи датчик відбитків пальців.

Другий спосіб полягає в наявності в шахрая банківського терміналу. Відповідно тут є ймовірність, що при піднесенні його до вашого смартфона з NFC кошти будуть списані. Проте реалізувати таку схему надзвичайно складно, так як усі термінали потребують реєстрації та значних витрат. Окрім цього, при знятті грошей таким чином зловмиснику потрібно бути дуже близько до вас, відповідно не помітити його не вийде. Та й зарахування грошей на рахунок шахрая відбудеться не одразу. Саме тому, такий спосіб викрадення коштів надзвичайно мізерний.

Третій спосіб – викрадення даних банківської картки за допомогою злому вашого смартфона. Цей спосіб практично у всіх випадках провокуємо ми самі, так як ми самостійно відкриваємо сумнівні посилання, переходимо на невідомі ресурси та завантажуємо шкідливе програмне забезпечення. Саме за таких умов, шахраї можуть отримати доступ до даних вашого мобільного банкінгу.  В даному випадку є лише одна рекомендація і полягає вона в дотриманні основних правил цифрової гігієни.

Загалом, для уникнення викрадення ваших коштів за допомогою смартфона з функцією безконтактної оплати варто дотримуватись таких рекомендацій:

  • встановлюйте надійний код розблокування на смартфон, використовуйте графічний ключ, розблокування відбитком пальця, тощо;
  • відключайте спливаючи повідомлення із мобільного банкінгу;
  • встановлюйте ліміт для оплати на ваші банківські картки;
  • встановіть пін-код на SIM-карту;
  • не зберігайте свої персональні дані, дані банківських карток в фотогалереї, месенджерах, нотатках, тощо.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version