Реклама

Українцям розповіли, як зняти готівку у банкоматі без картки, якщо з собою тільки телефон

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Пригадайте, хоча б раз ви точно потрапляли у ситуацію, коли за межами дому згадували, що забули гаманець, у якому і готівка, і банківські картки. Пощастило, якщо ви зрозуміли це, будучи недалеко від дому, а що робити, якщо ні? Це могло б стати проблемою 10 років тому, але точно не зараз, коли практично кожен має смартфон і носить його завжди з собою. Погодьтесь, малоймовірно, що ви забудете смартфон вдома, адже без нього, як без рук. Отож, яким чином пристрій допоможе у знятті грошей з картки?

Технологія NFC на смартфоні

Звучить як щось невідоме, однак NFC забезпечує такі функції як Google Pay, Apple Pay або ж Samsung Pay. Тобто, якщо маєте можливість оплачувати за допомогою телефону, то зняти готівку буде так само легко.

Якщо опцію безконтактного «гаманця» ви вже використовували, то уявляєте механізм роботи. Вам потрібно знайти банкомат, який має функцію читання карт та смартфонів з безконтактною оплатою, потім відкрити на своєму пристрої Google, Apple чи Samsung Pay, обрати потрібну карту та піднести до банкомату. Далі тільки уважно читати та виконувати інструкції, вказані на банкоматі.

Цікаво: Українцям розповіли, чому банківська карта безкоштовна, а її обслуговування платне.

Є варіант, що ви ще не користувались NFC, тому перед вищевказаними діями потрібно все налаштувати. Зробити це також дуже легко. Відкрийте мобільний додаток банку, оберіть карту, яка підтримує опцію безконтактної оплати, потім у налаштуваннях знайдіть пункт "Додати до Google/Apple/Samsung Pay" і все, можете оплачувати чи знімати кошти за допомогою смартфона.

Якщо функції NFC на вашому смартфоні немає, то ще не все втрачено, адже є ще декілька способів, які допоможуть отримати гроші без картки. Можна це зробити за допомогою QR-коду.

На жаль, QR-код мають не всі банкомати. Для того, щоб отримати гроші, потрібно відкрити мобільний додаток банку, зайти у розділ «Перекази», натиснути на пункт «Ще» і обрати «Готівка». Далі введіть потрібну вам суму та отримайте QR-код. За декілька хвилин ви отримаєте код, який потрібно відсканувати у банкоматі. Також цей спосіб ефективний у випадку, якщо комусь із рідних потрібні гроші, ви можете просто поділитись QR-кодом, однак будьте обережні з цією функцією, щоб не потрапити до рук шахраїв.

Деякі банки пропонує ще один варіант без наявності картки – за кодом переказу.

Зайдіть в свій обліковий запис на сайті банку, знайдіть пункт «Зняти готівку без картки» та введіть потрібну суму, але пам’ятайте про ліміт у сумі. Наступним вашим кроком буде введення паролю, який ви отримаєте через СМС, а далі отримаєте восьмизначний номер переказу. Цей номер автоматично надішлють також на вашу електронну пошту. Тепер переходите до роботи з банкоматом.

Обираєте пункт «Отримати готівку без картки» і дотримуєтесь інструкцій – вказуєте номер переказу, пін-код картки та суму. Кошти зможете забрати або всі відразу, або частинами.
Однак цей варіант має мінуси – за переказ банк стягує комісію і її не повернуть, якщо ви отримали гроші частинами.

Цікаво: Що робити, якщо у вас зламалася банківська карта Приватбанку.

І останній, всім відомий, на диво, для багатьох найзручніший спосіб, для якого потрібно мати з собою тільки паспорт, – каса банку. Однак недолік у тому, що цей варіант отримання коштів займає більше часу, аніж попередні, має ліміти у знятті та комісію. Та все ж найкращий спосіб обирати саме вам.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся запуск нового телефону Vivo

У Китаї відбувся запуск нового телефону Vivo Y51s. Це телефон середнього діапазону 5G з преміум-дизайном. Отримав телефон 6,53-дюймовий РК-дисплей...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -