Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як зрозуміти шахрайську аферу по телефонній розмові

Українцям розповіли, як зрозуміти шахрайську аферу по телефонній розмові

0

З появою мобільних телефонів, з‘явились й додаткові методи шахрайства. Зловмисники виходять на нові рівні і одними із них стали телефонні афери.

Проте, іноді важко відрізнити розмову з шахраєм від спілкування з нормальною людиною. Тому, нижче будуть наведені основні критерії за якими можна визначити зловмисника.

Цікаво: Відомо, як шахраї роблять покупки в інтернеті чужою банківською карткою.

Аферист просить Вашу приватну інформацію
Отже, якщо під час телефонної розмови, будь-хто вимагає Вашу приватну інформацію, це вже має насторожити. За жодних умов і ніколи не повідомляйте власні особисті дані.
Зловмисники можуть вигадати, що Вам необхідно дати дозвіл на оформлення якоїсь неофіційної перевірки банківських даних або ще будь-яку брехню.

Проте, запам‘ятайте, що ніяка фінансова установа, ніколи не буде вимагати Вашу особисту інформацію по телефону. Зазвичай її надають при офлайн-зустрічі, або ж взагалі працівники банку вже мають їх у власних архівах.

Аферист просить Ваш особистий код-пароль до банківської картки
Часто, при телефонній розмові з потенціальним зловмисником, від Вас можуть вимагати код-пароль до приватної банківської картки або ж відправлену комбінацію цифр в SMS, під умовою того, що хтось інший намагається взламати її.

Проте, раз і назавжди, потрібно запам‘ятати, що, якщо під час спілкування по мобільному телефоні, Вас просять повідомити вищеназвані дані - це гарантовано зловмисники.

Цікаво: Розкрито нову схему шахраїв та відомо, як від неї вберегтись.

Навіщо їм ця інформація? Ось навіщо: маючи номер Вашої банківської картки і отриманий код-пароль від потенційного потерпілого, зловмисники легко отримають доступ до переведення Ваших фінансів, тобто викрадення.

Навіть в тому випадку, коли шахраї попросять Вас перейти дистанційне управління, це теж пастка і спроба обікрасти Ваш особистий банківський рахунок.

Аферист просить Вас зателефонувати на інший номер «працівника» фінансової установи

Іноді можна зустріти й такий спосіб шахрайства під час телефонної розмови. А полягає він у наступному: зловмисник повідомляє, що Ваша банківська картка перебуває під загрозою взлому. Щоб попередити операцію переведення коштів, від Вас вимагатимуть зателефонувати іншому співробітнику «банку», номер якого надається.

Далі (у випадку, якщо Ви все-таки здійсните дзвінок), зловмисник буде продовжувати довготривалу розмову, під час якої будуть зніматися всі кошти з мобільного рахунку.

Варто наголосити на тому, що жодних загроз взлому не відбувається, окрім того, що самі телефонуючі намагаються здійснити викрадення Ваших фінансів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version