Реклама

Українцям розповіли, яким способом безпечніше розплачуватися — за допомогою смартфона чи банківської карти

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Нещодавно ми розповідали, як безконтактно отримувати готівку в банкоматах ПриватБанк, а зараз поговоримо про те, яким способом безпечніше розплачуватися – за допомогою смартфона чи банківської карти. Якщо розплачуватися за допомогою банківських карт вже “ввійшло в моду” серед українців, то методом оплати за допомогою смартфона користується не така й велика кількість людей.

Зазвичай, оплаті за допомогою смартфона не сильно довіряють і аргументи в даному випадку досить сумнівні. Так ось, яким чином відбувається оплата за допомогою смартфона?

Найперше, варто розуміти, що прикріплення банківської карти до сервісів безконтактної оплати, банк створює спеціально для неї персональний ID. Тобто, банк знає, кому належить ця картка і які її реквізити, а інші цього не можуть знати, вони можуть побачити тільки ID номер. Під час здійснення платіжної операції, ваш ID в зашифрованому вигляді передається безпосередньо у ваш банк, а банк в автоматичному режимі звіряє всі необхідні дані та підтверджує платіж (або ні).

Тобто, якщо подивитися тільки з цієї сторони, то безпечність оплати смартфоном набагато вища, ніж традиційними картами. Також варто не забувати, що у випадку, коли ви загубили карту, або її викрали, нею можуть скористатися.
З смартфоном все буде не так просто, особливо якщо на ньому встановлений захист.

Звісно, варіанти викрадення коштів через смартфон також присутні, особливо якщо ваш смартфон був без захисту, а зловмисник зміг отримати до нього доступ. Таким чином він може переоформити вашу карту на інший пристрій.

Хоча ризики у користуванні картами або смартфоном завжди присутні, вони набагато менші, ніж користування готівкою.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Vodafone розробила технологію здатну відстежувати автомобілі з високою точністю

Сьогодні надійшла інформація, що компанія Vodafone розробила технологію здатну відстежувати автомобілі з високою точністю. Як повідомляють представники компанії, їм вдалося...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -