Реклама

Українцям розказали, для чого насправді винайшли 5G

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В інтернеті вже доступна велика кількість інформації, яка стосується нової для всіх нас технології — 5G. Це дійсно інноваційно і відкриває надзвичайно велику кількість нових можливостей у всіх сферах. Але це так, в загальному, а от для чого винайшли 5G було досить тривалий час загадкою. Сьогодні ж українцям розказали, для чого насправді винайшли 5G.

На даний момент, розширення 5G мережі відбувається досить повільно і на це є дві причини:
1. старе обладнання для 5G не підходить і його необхідно замінювати на нове, яке коштує достатньо.
2. Пандемія, яка тимчасово вповільнила весь технічний розвиток і його поширення.

Так ось, навіть не дивлячись на те, що 5G поширюється повільно, в Україні воно буде колись доступне (питання часу і можливостей стільникових операторів). Як би це все не виглядало оптимістично, інформації про причини розробки 5G досить мало, але дещо ми всерівно для вас знайшли.

Першою причиною розробки 5G стало те, що в світі стрімко збільшується кількість користувачів, які активно користуються 4G, а це велике навантаження на 4G мережу. Так ось, технологія 5G покликана вирішити таку проблему, оскільки вона зможе вміщувати більшу кількість користувачів і при цьому видавати кращу швидкість інтернету.


Друга причина в практичності. В найближчий час, всі провайдери почнуть відмовлятися від оптоволокна, дротів та інших класичних методів комунікації між будинками. В найближче майбутнє, набагато зручніше буде придбати 5G роутер і покрити весь дім якісним інтернетом.


Третя причина стосується якраз якості та стабільності зв’язку. В даному випадку мова йде про пінг, який при 5G набагато менший, а точніше в 6 разів. Якщо для 4G норма 60 ms, то для 5G це буде 10 ms. Якщо врахувати стабільність та якість зв’язку з мінімальними затримками, то 5G ідеально підходить для багатьох сфер, а особливо дистанційних. За допомогою 5G можна проводити високоточні операції за допомогою роботів під управлінням лікарів з різних країн. Це тільки один приклад користі від використання 5G.

В будь - якому випадку, ця технологія буде доступною і в Україні, питання лише коли і наскільки якісним воно буде.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як очистити сміття на смартфоні у найбільш віддалених місцях

На смартфоні накопичуються файли, які ніколи не знадобляться, але пам’ять займають. Їх важливо правильно чистити, щоб залишати більше місця...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -